Alba Iulia: Primul campus din România pentru terapia copiilor prematuri

Primul campus din România dedicat terapiei copiilor născuți prematur
Un proiect inovator a luat naștere în Alba Iulia, unde se construiește primul campus medical din România specializat în terapia și recuperarea copiilor născuți prematur.
Familia Onac, inițiatoarea proiectului, a strâns peste 5 milioane de euro din donații și sponsorizări pentru a oferi o nouă șansă la viață micuților care se confruntă cu probleme de sănătate din cauza nașterii premature.
Centrul medical va oferi servicii de kinetoterapie, mecanoterapie, hidroterapie și terapia Medek, având inclusiv bazine cu apă acoperite și un parc de 4.000 de metri pătrați pentru terapie prin joacă în natură.
„Este o nouă șansă pentru mai mulți copii, chiar noi avem nevoie de astfel de centre”, spune Ionela Coșoveanu, mama unei fetițe născute prematur.
O luptă continuă pentru sănătate
În România, 2 din 10 copii se nasc prematur, iar spitalele sunt dotate cu incubatoare performante care salvează viețile nou-născuților. Cu toate acestea, după salvarea imediată, urmează o luptă continuă pentru recuperarea completă a sănătății.
„Spitalele din România sunt dotate cu incubatoare tot mai performante, astfel că nou născuți prematur sunt salvați, dar ce facem după? Asta facem noi, construim un campus medical dedicat copilului născut prematur”, explică Sebastian Onac, cofondatorul campusului.
Campusul este realizat în proporție de 80% și va putea oferi tratamente de lungă durată pentru 2.000 de copii din întreaga țară și chiar din străinătate. Cu toate acestea, pentru finalizarea lucrărilor mai este nevoie de 1,25 milioane de euro.
Prin acest proiect, familia Onac speră să aducă o schimbare semnificativă în viața copiilor născuți prematur și a familiilor acestora, oferindu-le acces la tratamente specializate care să le îmbunătățească calitatea vieții.
Conținutul publicat pe doctorulvostru.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨