Într-o lume în care ne focusează adesea pe recuperarea fizică a pacienților după un accident vascular cerebral (AVC), este important să nu uităm de aspectul psihologic al recuperării.
Studiile arată că aproximativ 50% dintre pacienții care au suferit un AVC trec prin depresie și au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față schimbărilor.
Reclamă
Consilierea psihologică este crucială atât pentru pacienți, cât și pentru familiile acestora. Dr. Gabriella Bondoc, medic primar psihiatrie, subliniază importanța acordării de atenție și sprijin atât pacienților, cât și familiilor lor în procesul de acceptare a noilor realități post-AVC.
Unul dintre aspectele importante în consilierea psihologică este acceptarea faptului că viața pacientului și a familiei sale s-a schimbat și că este nevoie de adaptare la aceste schimbări.
Terapia de familie este esențială pentru a ajuta familiile să gestioneze noile roluri și responsabilități care apar în urma unui AVC.
Prin urmare, este crucial să conștientizăm importanța consilierii psihologice în procesul de recuperare după un AVC și să asigurăm sprijin atât pacientului, cât și familiei acestuia pentru a face față schimbărilor și a depăși eventualele dificultăți emoționale întâmpinate în această perioadă sensibilă.