Produse periculoase retrase de la vânzare

Trei tipuri de tăiței sud-coreeni au fost retrase de la vânzare după ce s-a descoperit că pot cauza otrăvire acută. Sortimentele de tăiței Samyang Foods, populare atât în Danemarca cât și în România, conțin niveluri periculoase de capsaicină, un compus ce se găsește în ardeiul iute.

Măsuri de precauție

Autoritățile daneze avertizează consumatorii să nu consume produsele și să le returneze sau să le arunce. Compania sud-coreeană Samyang Foods a precizat că este pentru prima dată când produsele lor sunt retrase de la vânzare pentru acest motiv. De asemenea, a menționat că va depune eforturi pentru a înțelege reglementările locale de pe piețele de export.

Produsele vizate sunt Samyang – Buldak 3x Spicy & Hot Chicken, 2x Spicy & Hot Chicken și Hot Chicken Stew. Acestea au fost deja retrase de la comercializare în Danemarca, iar autoritățile române sunt așteptate să ia măsuri similare în curând.

Reacția companiei

Un purtător de cuvânt al Samyang Foods a declarat: „În prezent, produsele sunt exportate în întreaga lume, dar aceasta este prima dată când au fost rechemate din acest motiv”. Profitul operațional al companiei a fost de peste 110 milioane de dolari anul trecut, ceea ce arată popularitatea enormă a produselor lor. Cu toate acestea, siguranța consumatorilor rămâne prioritară și este de așteptat ca Samyang Foods să ia măsuri imediate pentru a remedia problema.

În concluzie, consumatorii sunt sfătuiți să fie atenți la produsele Samyang Foods pe care le achiziționează și să urmeze instrucțiunile autorităților pentru a evita riscul de otrăvire acută.