Două victime ale variola maimuței în Africa de Sud

În ultimele 24 de ore, două persoane au murit în Africa de Sud din cauza bolii cunoscute anterior sub denumirea de „variola maimuței”. Departamentul de Sănătate a confirmat joi al doilea deces, survenit la mai puțin de o zi după raportarea primului caz fatal. Numărul total de cazuri de mpox în această țară a ajuns la șase, cu două decese raportate în ultimele cinci săptămâni.

Cazurile confirmate au fost raportate în provinciile Gauteng și KwaZulu-Natal, unde un bărbat de 38 de ani a murit după ce a fost testat pozitiv pentru mpox. Pacientul, care trăia cu HIV, a prezentat simptome severe, inclusiv leziuni extinse și limfadenopatie.

Departamentul de Sănătate a inițiat o anchetă pentru a preveni răspândirea în continuare a bolii. Simptomele mpox includ erupții cutanate acute, dureri de spate, inflamarea ganglionilor limfatici, febră, dureri de cap și musculare și scăderea energiei.

Prevenția răspândirii bolii

Autoritățile sanitar-ele sunt în alertă pentru a identifica și trata noile cazuri de mpox, o boală infecțioasă care se răspândește prin contact direct cu leziunile, fluidele corporale sau materialele contaminate ale persoanelor infectate. Publicul este îndemnat să se informeze și să respecte măsurile de prevenire pentru a limita răspândirea bolii.

Este esențială conștientizarea simptomelor și căutarea imediată a asistenței medicale în cazul apariției acestora. Autoritățile continuă să monitorizeze situația și să ofere actualizări pe măsură ce ancheta progresează.