Şase copii din Bulgaria au ajuns la spital după ce au consumat biscuiţi cu canabis

În ultimele două zile, şase copii cu vârste cuprinse între 4 şi 14 ani au fost internaţi în stare gravă la Spitalul Universitar „Dr. Georgi Stranski” din Pleven, după ce au consumat biscuiţi infuzaţi cu canabis, primiţi de la persoane necunoscute.

Starea copiilor

„Copiii au fost internaţi în stare gravă, cu tulburări atât cantitative , cât şi calitative ale conştienţei. Au fost duşi la reanimare, detoxifiere şi la tratamente specifice. În prezent, semnele lor vitale sunt stabile, dar rămân somnolenţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului. Autorităţile au demarat o anchetă pentru a descoperi sursa biscuiţilor infuzaţi cu canabis.

Investigaţia în desfăşurare

Poliţia şi Departamentul pentru Protecţia Copilului au fost informate despre incident și investighează cazul pentru a identifica persoanele responsabile pentru distribuirea biscuiţilor. Purtătorul de cuvânt al spitalului a îndemnat publicul să fie precaut şi să evite să accepte mâncare de la străini sau din surse dubioase.

Recomandări pentru părinţi

Conf. univ. Dr. Evgenia Burzashka, şef al Clinicii de toxicologie, a subliniat importanţa vigilenţei din partea părinţilor şi adulţilor pentru a proteja siguranţa copiilor. „Trebuie să monitorizăm mereu ce mănâncă şi cu cine interacţionează copiii noştri. În acest caz, este esenţial să evităm orice produse alimentare oferite de străini”, a recomandat medicul.

În plus, un alt copil este tratat pentru ingerare de opiacee şi cocaină, ceea ce subliniază riscul crescut de expunere la substanţe ilegale în rândul minorilor.

Apel la precauţie

Este imperativ ca atât părinţii, cât şi comunitatea să fie conştienţi de pericolele consumului de droguri şi să ia măsuri de precauţie pentru a preveni astfel de incidente în viitor. Autorităţile fac apel la public să colaboreze în efortul de a asigura un mediu sigur pentru copii.