Un virus descoperit recent a omorât deja o persoană! Alaskapox, un virus viral recent identificat, a cauzat deja decesul unei persoane în Alaska, SUA. Descoperit inițial în 2015, acest virus a devenit o amenințare pentru locuitorii din regiune. Cu toate acestea, informațiile despre Alaskapox sunt încă limitate, iar specialiștii avertizează asupra posibilității răspândirii sale în alte regiuni.

Alaskapox, cunoscut și sub denumirea de AKPV, este un virus înrudit cu variola, ce a fost identificat inițial la o femeie din apropierea orașului Fairbanks, Alaska, în 2015. Boala se manifestă prin erupții cutanate localizate și umflarea ganglionilor limfatici. Deși majoritatea cazurilor au fost ușoare și s-au rezolvat rapid după tratament, la sfârșitul lunii ianuarie, un bărbat a decedat în urma infecției cu Alaskapox. Acesta era în tratament pentru cancer, iar sistemul său imunitar era slăbit, fiind posibil ca virusul să fi fost contractat de la propria sa pisică.

Ce trebuie să știi despre Alaskapox

Informațiile despre Alaskapox sunt limitate, dar există câteva aspecte importante de reținut. Boala este transmisă de la mamifere la oameni, posibil prin contact direct cu animalele infectate sau prin intermediul particulelor virale din mediul înconjurător. Simptomele includ erupții cutanate și umflarea ganglionilor limfatici, asemănătoare cu cele ale variolii, dar mai ușoare și mai ușor de tratat. Până acum, majoritatea cazurilor au fost raportate în Alaska, dar există preocupări legate de posibila răspândire a virusului în alte zone.

Specialiștii recomandă evitarea contactului cu animalele sălbatice și protejarea rănilor cu bandaje pentru a preveni infecțiile virale. Este important să se caute îngrijire medicală imediată în caz de simptome sugestive de infecție virală. Alaskapox este o amenințare reală, iar precauțiile adecvate ar putea ajuta la prevenirea răspândirii acestui virus periculos.