Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut un anunț important privind medicina de urgență în România. Potrivit declarațiilor sale, sistemul medical românesc are nevoie de 2.000 de ambulanțe noi pentru a înlocui cele existente, multe dintre acestea parcurgând sute de mii de kilometri și fiind depășite.

Nevoie urgentă de ambulanțe noi

Alexandru Rafila a subliniat importanța unei flote de ambulanțe modernizate și eficiente pentru asigurarea serviciilor de urgență în întreaga țară. Ministrul Sănătății a făcut un apel către directorii stațiilor județene de ambulanță să trimită proiecte de investiții pentru a îmbunătăți infrastructura și dotarea acestora.

Rafila a evidențiat necesitatea unor spații de bună calitate pentru angajați, subliniind că dezvoltarea stațiilor de ambulanță este o prioritate pentru Ministerul Sănătății. Potrivit declarațiilor sale, există deja patru investiții în derulare, cu o valoare totală de 200 de milioane de lei, pentru modernizarea și extinderea unităților de primiri urgențe din țară.

Sistemul medical are nevoie de îmbunătățiri

Medicina de urgență reprezintă o componentă vitală a sistemului de sănătate, iar ministrul a evidențiat importanța ei în cadrul dezvoltării sistemului medical din România. Alexandru Rafila a subliniat că investițiile în unitățile de primiri urgențe și în stațiile de ambulanță sunt esențiale pentru asigurarea unor servicii de calitate pentru populație.

Ministrul a precizat că se lucrează la identificarea unor soluții pentru modernizarea și extinderea rețelei de ambulanțe din țară, iar lansarea unor proiecte de investiții în acest sens este o prioritate pentru Ministerul Sănătății. De asemenea, Rafila a subliniat importanța colaborării cu autoritățile locale pentru implementarea acestor proiecte și pentru îmbunătățirea serviciilor de urgență din România.

Astfel, este evident că modernizarea și extinderea parcului auto de ambulanțe reprezintă o necesitate urgentă pentru sistemul medical românesc, iar declarațiile ministrului Rafila evidențiază angajamentul autorităților în asigurarea unor servicii de urgență de calitate pentru toți cetățenii.