Depresia și anxietatea pot fi influențate de dieta noastră, arată un nou studiu

Un grup de experți de la Universitatea Harvard a dezvăluit recent informații despre legătura dintre dieta noastră și starea noastră de spirit. Studiul arată că anumite alimente, precum carnea roșie și procesată, cerealele rafinate, dulciurile și lactatele bogate în grăsimi, pot crește riscul de a dezvolta depresie și anxietate.

Ce alimente să consumăm pentru o stare de bine

Potrivit doctorului Monique Tello de la Universitatea Harvard, o dietă echilibrată care include fructe, legume, cereale integrale, pește și ulei de măsline poate avea un impact pozitiv asupra sănătății noastre mentale. De asemenea, este indicat să adăugăm în dieta noastră lactate cu conținut scăzut de grăsimi și antioxidanți pentru o fericire sporită.

Alimentele care contribuie la depresie

Studiile prospective au arătat că o dietă nesănătoasă, bogată în zahăr și grăsimi, poate afecta negativ sănătatea mintală. De aceea, alegerea unei diete echilibrate este esențială pentru protejarea sănătății mintale pe termen lung.

Cum să adoptăm o dietă mediteraneană

Includerea în rutina zilnică a unei diete mediteraneene, care pune accent pe fructe, legume, leguminoase și proteine slabe, poate genera o schimbare semnificativă către un stil de viață mai sănătos. Este recomandat să consumăm cel puțin 3 porții de fructe pe zi și să adăugăm cel puțin 2 porții de legume la mesele noastre, pentru a obține o dietă echilibrată și să ne protejăm de riscul de depresie și anxietate.