Tehnologia digitală revoluționează stomatologia

Medicul stomatolog Alexandra Mircea a explicat avantajele utilizării amprentelor dentare digitale, care permit tratamente complexe la distanță, în cadrul emisiunii online Smile with Style. Aceste metode moderne de scanare oferă o reprezentare tridimensională pozitivă a dinților pacientului, spre deosebire de metodele tradiționale, care implicau reprezentarea negativă a acestora.

Importanța amprentei dentare digitale

Amprentele dentare digitale, obținute prin scanare, au numeroase întrebuințări în stomatologie. Acestea permit studierea amănunțită a dinților pacienților, ghidarea tratamentelor ortodontice și colaborarea facilă între medici și tehnicieni din diferite părți ale lumii. Mai mult decât atât, scanările digitale sunt mult mai comode pentru pacienți, mai ales pentru cei cu un reflex de vomă exagerat, și oferă o acuratețe crescută în realizarea pieselor protetice.

Medicul Mircea a subliniat și avantajul stocării digitale a amprentelor, care elimină necesitatea păstrării fizice a modelelor de dinți în cabinet și permite lucrul la distanță. În plus, integrarea scanărilor tridimensionale în diverse programe informatice facilitează crearea de ghiduri chirurgicale pentru implanturi și planificarea tratamentelor de estetică dentară.

Avantaje multiple ale tehnologiei digitale

Tehnologia digitală în stomatologie aduce beneficii atât pacienților, prin confortul sporit și rezultate mai precise, cât și medicilor, care pot lucra în mod eficient și colabora cu specialiști de pretutindeni. Evoluția rapidă a tehnologiei oferă noi posibilități de tratament și contribuie la îmbunătățirea calității serviciilor stomatologice.

În concluzie, amprenta dentară digitală reprezintă viitorul în domeniul stomatologiei, permițând abordări personalizate și tratamente avansate, indiferent de distanța fizică între pacient și specialist.