Serviciul Județean de Urgență și Primiri Urgente (UPU) SMURD Bihor a implementat o aplicație inovatoare, unică în Europa, care permite monitorizarea în timp real a pacienților. Această aplicație, denumită "apartinator.ro", va fi disponibilă atât pentru familiile pacienților, cât și pentru personalul medical, facilitând comunicarea și urmărirea evoluției stării de sănătate a acestora.

O premieră europeană

Conform declarațiilor șefului UPU SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea, această aplicație reprezintă o premieră europeană, și posibil chiar mondială, în domeniul monitorizării pacienților. Dezvoltarea aplicației a fost posibilă datorită eforturilor unui grup de tineri IT-iști orădeni, care au lucrat intens la proiect timp de aproximativ un an.

Utilizarea aplicației

Aplicația "apartinator.ro" a fost testată și utilizată de către personalul medical începând cu luna iulie 2023, oferind informații detaliate despre investigațiile efectuate, tratamente administrate și evoluția stării de sănătate a pacienților. Acest instrument digital este menit să faciliteze comunicarea între personalul medical și familiile pacienților, oferind acestora o perspectivă în timp real asupra evoluției tratamentului și a stării de sănătate a celor dragi.

Potrivit inițiatorului proiectului, dr. Hadrian Borcea, aplicația reprezintă un pas important în direcția îmbunătățirii comunicării cu aparținătorii pacienților, reducând anxietatea și temerile acestora legate de starea de sănătate a celor internați.

În concluzie, implementarea aplicației "apartinator.ro" la UPU SMURD Bihor demonstrează angajamentul instituției în modernizarea și îmbunătățirea serviciilor medicale oferite pacienților, având un impact pozitiv atât asupra personalului medical, cât și a familiilor acestora.