Aplicație inovatoare în sprijinul pacienților din Spitalul Județean Bihor

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Bihor a implementat o aplicație inovatoare prin care aparținătorii pacienților și medicii pot urmări evoluția tratamentului celor internați. Această inițiativă reprezintă o premieră pentru un spital european și a fost dezvoltată de patru IT-iști voluntari, demonstrând angajamentul pentru îmbunătățirea calității serviciilor medicale.

O aplicație care facilitează comunicarea și monitorizarea tratamentului

Conform declarațiilor medicului Hadrian Borcea, șeful UPU Bihor, aplicația Aparținător.ro conectează trei telefoane mobile: unul al asistentului de triaj, altul al medicului curant și celălalt al aparținătorului pacientului. Prin intermediul acestei aplicații, sunt transmise informații relevante despre evoluția tratamentului, investigațiile efectuate, numele medicului curant și chiar starea pacientului.

"Chiar dacă nu înlocuiește discuția față în față cu membrii familiilor, totuși le poate prezenta evoluția și ceea ce se întâmplă în timp real cu pacientul respectiv", a subliniat medicul Borcea. Aplicația este concepută pentru a facilita schimbul de informații între echipa medicală și aparținătorii pacienților, contribuind la o monitorizare mai eficientă a stării de sănătate a acestora.

Siguranță și confidențialitate pentru pacienți și personalul medical

Un aspect important al aplicației este siguranța datelor și confidențialitatea informațiilor. Conform specificațiilor, informațiile din aplicație vor fi șterse automat după opt ore, iar datele statistice anonimizate vor rămâne în sistemul informatic al spitalului, pentru analize ulterioare privind managementul pacienților.

"Unul dintre momentele de care ne temem foarte mult este transferul pacientului între tura de zi, tura de noapte sau tura de noapte – tura de zi, când există riscul să se mai piardă anumite informații. Și această aplicație ne permite inclusiv monitorizarea acestor informații, care altfel poate că s-ar pierde", a explicat medicul Hadrian Borcea, evidențiind beneficiile practice ale noii platforme.

Aplicația Aparținător.ro reprezintă un pas important în direcția îmbunătățirii comunicării și transparenței în sistemul medical, oferind un instrument util atât pentru pacienți, cât și pentru personalul medical implicat în îngrijirea acestora. Prin utilizarea tehnologiei moderne, Spitalul Județean Bihor demonstrează preocuparea pentru asigurarea unui tratament eficient și atent pentru fiecare pacient internat în unitatea de primiri urgențe.