Vegetatiile veneriene

0
122

Si vegetatiile sunt boli venerice?

Raspuns: Asa cum le arata numele, vegetatiile veneriene sunt considerate boli venerice, deoarece se transmit de cele mai multe ori pe calea raporturilor sexuale. Aceste formatiuni, cu aspectul unor tumori, asa cum vom vedea mai jos, sunt datorite unui virus special.

Vegetatiile sunt tumori?

Raspuns : Termenul de tumoare este folosit in general in limbajul medical pentru formatiuni solide care cresc in exces pe anumite tesuturi ale organismului. Exista doua feluri de tumori: tumori maligne, adica acelea a caror dezvoltare provoaca mari distrugeri in organismul in care au aparut, ducind pina la urma la moartea bolnavului, si care mai sunt cunoscute si sub denumirea de cancere, si tumorile benigne, adica acelea usoare, care se pot dezvolta la locul unde s-au format, dar care niciodata nu distrug tesuturile, nu se pot intinde si la alte organe si nu prezinta un pericol pentru viata bolnavului. Vegetatiile veneriene sunt tumori benigne, care apar in zona organelor genitale, pe mucoase. Ele se pot inmulti in aceste locuri, dar niciodata nu trec in alte parti ale corpului si nu provoaca nici un fel de complicatii.

Cum se recunosc vegetatiile veneriene?

Raspuns: La locul unde virusul vegetatiei a patruns prin mucoasa organelor genitale apare dupa un timp variabil o mica ridicatura de aceeasi culoare cu pielita dimprejur, care incet^incet creste, putind ajunge la dimensiuni mari cit o aluna, o nuca etc. in acelasi timp, in jurul primei vegetatii mai pot aparea altele, care urmeaza aceeasi evolutie.
Vegetatiile veneriene dezvoltate au un virf ascutit, pentru care motiv au fost numite si condiloame acuminate, spre deosebire de niste formatiuni asemanatoare care apar in cursul sifilisului secundar numite condiloame late sau sifilide papulo-hipertrofice si care au o suprafata plana.

De multe ori virful lor este crestat de niste brazde uneori adinci, fiind comparate cu creasta de cocos. Datorita acestor santuri, din ele se pot desprinde portiuni intregi, care apoi se refac la loc.

Vegetatiile veneriene nu au o baza larga de implantare pe mucoasa organelor genitale, ci sunt prinse de aceasta printr-o portiune ingusta, ca un picior, partea libera putin-du-se dezvolta apoi ca o conopida.

Ele se pot inmulti atit de mult, incit Ia femeie acopera in totalitate orificiul vaginului, facind imposibila practicarea raporturilor sexuale, iar la barbat impiedicind miscarile preputului.
Pericolul pe care il prezinta aceste formatiuni tumorale este acela de a fi confundate cu sifilidele papulo-hipertrofice din sifilis, fapt care poate duce la intirzierea aplicarii unui tratament antisifilitic, cu toate urmarile care decurg din aceasta. De aceea, la cea mai mica formatiune crescuta pe mucoasa organelor genitale bolnavii trebuie sa se arate unui medic de specialitate cu atit mai mult, cu cit tratamentul, constind in arderea acestor tumori cu ajutorul curentului electric, este desigur mult mai simplu de aplicat in cazul unei tumori mici, unice, decit in cazurile in care formatiunile s-au inmultit si marit mult.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.