Cum să îți organizezi masa de seară pentru a avea o siluetă de invidiat și un somn liniștit

Mâncatul seara a fost mereu un subiect controversat în rândul nutriționiștilor și al persoanelor preocupate de sănătate. Unii spun că ar trebui să evităm complet masa de seară pentru a nu ne îngrășa, în timp ce alții susțin că o cină echilibrată și sățioasă este esențială pentru un somn odihnitor și pentru a ne menține metabolismul activ. Dar care este adevărul?

În primul rând, trebuie să înțelegem că organismul nostru are nevoie de energie chiar și în timpul nopții, pentru a susține funcțiile vitale. Așadar, nu trebuie să renunțăm la masa de seară, ci să o adaptăm în funcție de nevoile și obiectivele noastre.

Pentru cei care doresc să slăbească, este recomandat să includă în farfurie proteine și legume, lăsând deoparte carbohidrații. O salată bogată în legume, alături de o porție de carne sau pește la grătar poate fi opțiunea ideală. În același timp, trebuie să fim atenți la cantitatea de grăsimi consumată, deoarece acestea sunt bogate în calorii.

Cina ideală pentru un somn liniștit

Dacă scopul este un somn odihnitor, atunci o porție de paste cu brânză sau o supă cremă cu legume poate fi varianta perfectă de cină. Este important să evităm alimentele grele, care pot cauza indigestie și să perturbe somnul, precum prăjelile sau tocăturile.

Pentru copii și sportivi, cina trebuie să fie mai bogată în carbohidrați, pentru a asigura energia necesară pentru activitățile fizice din timpul zilei. Așadar, o farfurie cu jumătate din suprafață ocupată de făinoase, completată de proteine și legume, este ideală.

În concluzie, masa de seară nu trebuie să fie văzută ca un inamic al siluetei sau al sănătății, ci ca o oportunitate de a ne hrăni corpul în mod corespunzător. Respectând câteva reguli simple, putem beneficia atât de o siluetă armonioasă, cât și de un somn liniștitor.

Nu ratați emisiunea „Doctor de bine” de duminică, la ora 10, pentru mai multe sfaturi despre cum să vă organizați cina în mod sănătos. Să aveți parte de cina perfectă!