In aceasta era a preocuparii crescute pentru sanatate si alimentatie, un nou studiu a aratat ca riscul de moarte prematura poate creste daca nu consumi anumite tipuri de proteina sanatoasa. Despre importanta consumului de peste gras si beneficiile acestuia ne informeaza cercetarile recente.

Peștele gras și riscul de moarte prematură

Atunci când discutăm despre alimente care pot influența durata vieții noastre, peștele gras se află la vârful listei. Un studiu din 2018 publicat în The Journal of Clinical Lipidology a arătat că persoanele care aveau niveluri ridicate de acizi grași omega-3 au avut cu 34% mai puține șanse de a muri în următorii șapte ani. De asemenea, aceștia au avut cu 39% mai puține șanse de a suferi un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Beneficiile consumului de acizi grași omega-3

Un alt studiu recent, din 2021, publicat în American Journal of Clinical Nutrition, a constatat că o dietă caracterizată de un nivel scăzut de omega-3 este un predictor puternic al morții premature. Aceste constatări subliniază importanța integrării peștelui gras în alimentația noastră pentru a beneficia de acizii grași omega-3 esențiali.

Potrivit autorului principal al studiului, Michael McBurney, alegerile alimentare care modifică indicele Omega-3 pot prelungi viața. În Japonia, unde nivelul mediu de Omega-3 este mai mare de 8%, speranța de viață este cu aproximativ cinci ani mai mare decât în Statele Unite, unde nivelul mediu de Omega-3 este de aproximativ 5%.

Grăsimile sănătoase pentru inimă din pește

Pe lângă acizii grași omega-3, peștele gras este o sursă importantă de grăsimi sănătoase pentru inimă. Un consum regulat de pește gras, conform unui studiu al Universității McMaster, poate ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare la persoanele predispuse la această afecțiune. Acest lucru demonstrează impactul pozitiv pe care consumul de pește gras poate avea asupra sănătății noastre inimii și a întregului organism.

In concluzie, alimentele pe care le consumăm pot avea un impact semnificativ asupra longevității și calității vieții noastre. Integrarea peștelui gras în dieta noastră poate fi o modalitate eficientă de a reduce riscul de moarte prematură și de a ne bucura de o sănătate mai bună pe termen lung.