Mujdeiul țigănesc – secretul unui sos delicios și diferit

Un mujdei savuros și diferit de cel clasic este posibil cu ajutorul unei rețete speciale, numită mujdei țigănesc. Cu o aromă intensă și un gust picant, acest sos este ideal pentru fripturi, șnițele și cârnați.

Diana Păun, o tiktokeriță de etnie romă, cu aproape două sute de mii de urmăritori, dezvăluie secretul preparării mujdeiului țigănesc. Ingredientele diferite și modul de preparare fac din acest mujdei un preparat unic și apreciat de gurmanzi.

Rețeta de mujdei țigănesc

Pentru a prepara acest mujdei, aveți nevoie de următoarele ingrediente: usturoi, roșii, ardei picant, ardei grași, sare, piper și ulei.

Usturoiul este ingredientul principal și trebuie pus la blender. Înainte de a adăuga roșiile în blender, acestea trebuie puse puțin timp la cuptor și decojite cât mai bine. Ardeiul picant, copt și el, va conferi un gust picant mujdeiului, dar poate fi omis pentru un sos mai puțin iute.

Ardeii grași, copți și decojiți, se adaugă alături de usturoi și roșii în robotul de bucătărie. Se condimentează cu sare și piper, iar uleiul se adaugă la sfârșit pentru a lega toate ingredientele.

Trucul secret al rețetei

Diana dezvăluie și un truc personal pe care îl folosește la această rețetă. Înainte de a adăuga uleiul, ea pune puțină apă rece, pentru a ajuta la emulsificarea sosului și a-i da o textură mai fină.

Cu această metodă simplă și cu ingrediente accesibile, mujdeiul țigănesc devine un sos delicios și diferit, care va îmbogăți gustul fripturilor și va impresiona orice gurmand.

Pentru mai multe detalii despre rețetă și alte trucuri oferite de Diana, cititorii sunt invitați să acceseze articolul complet pe site-ul Click!.