Creierul uman a încetat să evolueze din cauza schimbărilor în alimentaţie

O echipă de cercetători condusă de Jeremy DeSilva de la Dartmouth College a ajuns la concluzia că schimbările din alimentație au dus la încetarea evoluţiei creierului uman. Studiile arată că odată cu descoperirea agriculturii și sedentarizare, creierul uman s-a micșorat și oamenii au devenit mai bolnăvicioși.

Agricultura și schimbările în alimentație

În perioada în care hominizii trăiau în zonele împădurite, în natură, creierul uman evolua rapid, însă acum 150.000 de ani acest proces s-a oprit. Descoperirea agriculturii și sedentarizare au dus la micșorarea creierului uman și la o sănătate tot mai precară a individului. Specialiștii spun că oamenii au început să se bazeze mai mult pe inteligența colectivă și traiul a devenit mai facil, cu hrana la îndemână.

Reclamă

Dieta primară a omului

Studiile arată că dieta primară a omului este de fapt bazată pe fructe și legume, proaspete, luate din natură, cu mici adaosuri de lactate și carne. Comunități precum ameridienii din Ecuador și Hunzas din Kashmir, care au o dietă bazată pe fructe, legume și o cantitate mică de carne, sunt exemple de longevitate și sănătate. Aceștia rămân agili și lucizi până la moarte și ajung la vârste venerabile.

Concluzia este că o alimentație echilibrată, cu accent pe fructe și legume proaspete, este cea mai potrivită pentru specia umană. Acest tip de dietă ar putea asigura o sănătate mai bună a individului și o evoluție continuă a creierului uman.