Dieta care te scapa diabetul de tip 2. Ei au reusit asta in 3 luni

0
82

O echipa stiintifica dintr-o Universitate din Newcastle , a descoperit ca diabetul de tipul 2 poate fi oprit cu o dieta foarte scazuta-n calorii.

Diabetul de tip 2 a afectat 2,5 milioane oameni in Marea Britanie – si cifrele, din pacate, sunt in continua crestere.

Diabetul de tip 2 este o boala cauzata de prea multa glucoza care se afla la nivelul sangelui.

In faza initiala, au fost testati 11 pacienti care sufereau de diabet , toti au urmat o dieta drastica care continea doar 600 de calorii.

Dieta a fost pusa in aplicare in fiecare zi timp de 2 luni. 3 luni mai tarziu, 7 dintre pacienti, au scapat de diabet.

Profesorul Ray Taylor de la Universitatea din Newcastle, cel care a initiat acest program a declarat: “Sa vindeci oamenii de diabet dupa ce au suferit pentru atata timp este remarcabil si asta doar pentru ca au urmat o dieta timp de 8 saptamani.”

“Este o schimbare radicala in a intelege diabetul de tip 2. Va schimba felul in care le putem explica oamenilor noi diagnosticati. S-a crezut mult timp ca un om care sufera de diabet de tipul 2 va suferi toata viata din cauza lui si ca boala doar se va inrautati, am aratat ca o putem invinge”.

Studiul realizat de Asociatia Diabetica Americana a demonstrat ca oamenii care tin o dieta saraca-n calorii pot elimina diabetul de tipul 2.

Traditional, s-a crezut ca diabetul de tipul 2 este o boala progresiva, ca ea poate fi tratata in prealabil cu dieta, dupa aceea cu pastile, dar la final va necesita injectii cu insulina.

Dupa o scanare MRI (scanare rezonanta magnetica) a pancreasului, au declarat ca nivelul grasimii din pancreas a revenit la un nivel normal (de la 8% la 6%).Totodata pancreasul a revenit la parametrii normali , acesta putand sa creeze din nou insulina.

“Credem ca acest studiu arata faptul ca diabetul de tip 2 depinde mult de energia din corp.” explica profesorul Taylor . “Daca mananci mai mult decat arzi, atunci excesul este stocat in ficat si pancreas ca si grasime, iar aceasta duce la diabetul de tip 2 la unii oameni. Ceea ce trebuie sa examinam mai departe este, de ce unii oamenii sunt mai susceptibili la a dezvlota diabet decat altii.”

Gordon Parmley , 67 de ani , din Stocksfield a facut parte din pacientii salvati . El a declarat “Imi placea sa joc golf, insa cateodata vederea mi se incetosa si aveam probleme cu concentrarea.

Dupa simptomele acestea am fost diagnosticat cu diabet de tipul 2. Asta se intampla acum 6 ani cand a trebuit sa controlez diabetul cu o combinatie zilnica de pastile. Cand doctorul meu a mentionat de program, am zis sa le dau o sansa doctorilor din Newcastle. Am scapat de pastile si am trecut la o dieta de 3 shake-uri pe zi si o salata de legume. A fost foarte foarte dificla dieta insa sotia mea a fost alaturi de mine.

La inceput starea constanta de foame a fost severa si a trebuit sa imi distrag atentia de la asta –plimband cainele, jucand golf – sau ocupandu-mi mintea cu orice altceva. La sfarsitul programului mi s-a zis ca insulina din corp este in cantitate  normala dupa 6 ani de zile. In sfarsit nu mai aveam nevoie de pastile. Astazi, dupa 18 luni, nu le mai iau.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.