Durerea prin care a trecut Elena Udrea de când este în închisoare. Ce nu i s-a permis niciodată să facă: “De 150 de ori”

Data actualizării: 4 iulie 2025

Elena Udrea se apropie de ieșirea din penitenciar, după ce Curtea de Apel Ploiești a respins definitiv marți, 17 iunie 2025, contestația depusă de DNA împotriva scăderii perioadelor de arest preventiv și domiciliu din pedeapsa de șase ani.

Decizia vine în urma unui termen preschimbat, programat inițial pe 26 iunie. Odată cu hotărârea definitivă, fostul ministru ar putea fi eliberat în doar câteva zile, în funcție de rapiditatea cu care penitenciarul și instanța finalizează formalitățile.


Urmează analizarea dosarului de către comisia penitenciarului

Avocatul Veronel Rădulescu a confirmat schimbarea termenului și decizia în favoarea clientei sale:

Citește și:

„Astăzi s-a judecat deducerea din pedeapsă pentru perioada pe care a efectuat-o în arest preventiv. S-a preschimbat la Curtea de Apel din data de 26.06.2025, cu era în mod inițial. S-a preschimbat pentru data de astăzi, 17.06.2025. Curtea de Apel s-a pronunțat acum puțin timp”

Hotărârea instanței este consemnată în minuta oficială:

„Respinge ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă ICCJ – DNA – ST Ploieşti în contradictoriu de persoana condamnată Udrea Elena Gabriela, împotriva sentinţei penale nr. 116/27.05.2025 pronunţată de Tribunalul Prahova (…). Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 17.06.2025.”

Dosarul intră acum în analiza Comisiei de eliberări condiționate din Penitenciarul Târgșor. Avocatul a explicat:

„În funcție de rapiditatea cu care se înaintează minuta deciziei, poate doamna Udrea să intre astăzi și în ședința Comisiei de eliberări condiționate a Penitenciarului, urmând ca joi, pe data de 19.06.2025, la Judecătoria Ploiești, să se judece cererea de liberare condiționată.”

Dacă procedurile se derulează rapid, eliberarea ar putea avea loc înainte de sfârșitul săptămânii.

Pe toată perioada detenției, Elena Udrea nu a primit nicio permisie pentru a ieși din penitenciar, nici măcar la evenimente importante din viața fiicei sale, Eva. Legătura a fost menținută printr-un număr impresionant de vizite:

„Nu a primit nicio permisie în toată această perioadă. În schimb, fata a vizitat-o la închisoare de 150 de ori. În toată perioada de arest. A avut 150 de vizite. Deci, practic, fetița asta și-a petrecut copilăria alături de mama ei. A fost pedepsită alături de mama ei”,

a spus avocatul Rădulescu, citat de Fanatik.

Elena Udrea beneficiază de deducerea mai multor perioade petrecute fie în arest preventiv, fie în arest la domiciliu, atât în România, cât și în afara țării. Toate aceste intervale au fost contabilizate în pedeapsa executată și au apropiat momentul eliberării.

După mai mulți ani în detenție și numeroase cereri sau contestații, fostul ministru se află la un pas de libertate. Hotărârea definitivă de la Curtea de Apel Ploiești, pronunțată pe 17 iunie 2025, schimbă decisiv cursul dosarului ei.

Formalitățile administrative și fluxul actelor între instanță, penitenciar și comisie vor stabili exact data ieșirii din închisoare. Avocatul Rădulescu a subliniat dependența de rapiditatea transmiterii minutei:

„În funcție de rapiditatea cu care se înaintează minuta deciziei, poate doamna Udrea să intre astăzi și în ședința Comisiei de eliberări condiționate.”

Faptul că nu a fost autorizată să părăsească penitenciarul nici măcar pentru evenimente semnificative din viața fiicei sale contrastează cu cele 150 de vizite consemnate în perioada arestului, în care copilul și-a petrecut o parte considerabilă din copilărie alături de mama ei.

În zilele următoare, toți ochii vor fi pe Penitenciarul Târgșor și pe Judecătoria Ploiești, unde se va decide eliberarea condiționată. Dacă nu apar întârzieri, Elena Udrea ar putea ieși din închisoare până la sfârșitul săptămânii, după ce fiecare zi petrecută în arest a fost atent contabilizată și recunoscută de instanță.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe doctorulvostru.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨