Concurs de prim ajutor organizat de Crucea Roșie în Alba

Elevii din județul Alba au participat la un concurs de prim ajutor organizat de Crucea Roșie, unde și-au demonstrat abilitățile de a salva vieți în situații de urgență. Peste 300 de tineri au luat parte la eveniment, arătând că pot interveni eficient în caz de nevoie.

Salvarea vieților prin cunoașterea primului ajutor

Participanții la concurs au fost puși în fața unor scenarii realiste, unde au trebuit să acționeze rapid și eficient pentru a oferi îngrijiri de urgență victimelor simulate. Daria, o elevă participantă, a declarat: „Nu au fost foarte dificile”, referindu-se la provocările pe care le-a întâmpinat în cadrul competiției.

Colaborarea și stăpânirea emoțiilor, esențiale în situații de criză

Elevii au lucrat în echipe, demonstrând că pe lângă cunoștințele medicale, colaborarea și stăpânirea emoțiilor sunt la fel de importante în situații de criză. „Este foarte important în primul rând să acționăm cât mai repede. Trebuie să avem atenție la tot ce se întâmplă în jur”, a spus Flavia, o altă elevă participantă.

24

Adrian Dușa, directorul Crucii Roșii România Alba, a subliniat importanța cunoașterii măsurilor de prim ajutor: „Pot fi de folos în societate, la școală, acasă cu toții suntem expuși riscurilor, iar cunoașterea măsurilor de prim ajutor sunt esențiale pentru o societate normală și dezvoltată”.

Competiția, care a atras un număr din ce în ce mai mare de participanți de-a lungul anilor, demonstrează angajamentul tinerilor din Alba față de sănătatea și siguranța comunității lor. Prima ediție a concursului a avut loc în 1962 și de atunci interesul elevilor pentru astfel de evenimente a crescut considerabil.