Cancerul de prostată: Cum să te protejezi de a doua cauză de deces prin cancer pentru bărbați

Cancerul de prostată este a doua cauză de cancer la nivel global și a patra cauză de deces prin cancer pentru bărbați. Diagnosticarea timpurie și măsurile de precauție pot salva mii de vieți anual. Nevoia de a face urina mai frecvent, sângele în urină sau în lichidul seminal și ezitarea atunci când mergeți la toaletă sunt toate semne indicatoare ale acestei boli.

Exercițiile fizice regulate și o dietă sănătoasă ar putea reduce riscul de cancer de prostată. Dr. Declan Cahill, consultant în chirurgie urologică la London Bridge Hospital, subliniază importanța exercițiilor cardiovasculare și a antrenamentelor de rezistență. Menținerea mușchilor susține scheletul și îmbunătățește calitatea vieții, făcând ca cancerul să fie mai puțin probabil.

Măsuri cheie pentru prevenția cancerului de prostată

Evitarea consumului de alimente prea grase și de carne ar putea contribui la reducerea riscului de cancer de prostată. Grăsimile nesaturate, cum ar fi uleiul de măsline, nucile și avocado, sunt de preferat în locul grăsimilor saturate, care se găsesc în multe alimente procesate și fast-food-uri. O dietă bogată în fructe, legume, proteine slabe și cereale integrale poate furniza nutrienții necesari și ajuta la gestionarea greutății corporale.

Reducerea consumului de alcool este o altă modalitate de a reduce riscul mai multor tipuri de cancer. Consumul de alcool ar trebui să fie menținut în limitele ghidurilor naționale pentru a minimiza riscurile pentru sănătate. Alcoolul deteriorează celulele și le împiedică să repare daunele, crescând șansele inițiale de apariție a cancerului.

În concluzie, un stil de viață sănătos, cu exerciții fizice regulate și o dietă echilibrată, poate reduce semnificativ riscul de a dezvolta cancer de prostată. Este important să fiți conștienți de semnele bolii și să luați măsuri de prevenție pentru a vă proteja sănătatea.