Titlu: Val de spitalizări în Australia din cauza gumei de mestecat cu halucinogene

Cel puțin cinci persoane au fost spitalizate în Australia după ce au consumat gumă de mestecat infuzată cu ciuperci halucinogene, comercializate sub marca Uncle Frog. Autoritățile sanitare din Australia și Noua Zeelandă au dezvăluit că victimele s-au confruntat cu simptome severe precum halucinații, somnolență, pierderea cunoștinței și mișcări involuntare.

Gumele de mestecat, care promiteau să îmbunătățească memoria și concentrația și să ofere energie, au fost vândute pe piață sub pretextul beneficiilor pe care le aduc. Cu toate acestea, pe ambalajele produselor se găseau mesaje care promiteau o „zi mai bună” datorită „infuziei cu cea mai bună cânepă de pe Pământ”.

Subtitlu: Autoritățile avertizează populația

Food Standards Australia New Zealand (FSANZ), autoritatea de reglementare pentru alimente din cele două țări, a avertizat populația în legătură cu riscurile consumului acestor produse. De asemenea, site-ul companiei Uncle Frog nu mai este accesibil, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la legalitatea și siguranța produselor comercializate.

Subtitlu: Mărturii ale victimelor

Laura Jones, una dintre persoanele afectate, a povestit cum a ajuns la spital cu o criză de tahicardie după ce a mestecat guma halucinogenă. „Ritmul meu cardiac a urcat la 160 de bătăi pe minut”, a spus ea, avertizându-i pe ceilalți consumatori în legătură cu pericolele la care se expun.

Concluzie: Autoritățile continuă investigațiile

Autoritățile sanitare continuă să investigheze cazul și îndeamnă populația să evite consumul acestor produse până când se vor stabili toate detaliile legate de siguranța lor. De asemenea, este posibil ca alte persoane care au consumat guma de mestecat să fie afectate și să necesite asistență medicală.