5 lucruri pe care fiecare parinte ar trebui sa le faca cu copilul lui de ziua lor speciala: ZIUA COPILULUI

0
84

Indiferent de ce vârsta au copii, toți știu că ziua de 1 iunie este destinată în totalitate lor.

Așteptările lor în această zi sunt extrem de deosebite… ei își doresc să fie mult mai răsfățați decât într-o zi obișnuită și să acapareze atenția tuturor, nu numai a părinților.

Iată 5 lucruri pe care trebuie, noi, că și părinți să punem accent în ziua destinată lor, a copiilor noștri.

1. Petrece ceva mai mult timp în bucătărie pentru a-i pregăti cel mai gustos și special mic-dejun

În această zi specială, noi ar trebui să îi pregătim un mic-dejun mai altfel decât în celalalte zile. Îi putem pregăti sandvișuri sub diferite forme, care mai de care, mai haioase. De exemplu putem să recreăm o față amuzantă a unui personaj din desenele lui preferate. Putem fi atenți, de asemenea, și la decorul în care vom lua micul dejun împreună cu micul sărbătorit. În acest sens putem decora locul în care luăm masa, cu baloane de diferite culori și copilul va fi cel mai fericit.

2. Pregătește-i cele mai frumoase hăinuțe pe care să le poarte în această zi

Fie că este vorba de hăinuțele pe care deja le are în șifonier, sau fie că este vorba de, poate, niște hăinuțe noi special cumpărate pentru ziua lor specială, îmbracă-ți copilul puțin diferit în această zi. Aceștia, în mod sigur, se vor simți speciali în ziua lor preferata.

3. De ZIUA COPILULUI lasă-l să își aleagă el activitatea preferata

Este foarte important să îi întrebăm pe ei în ziua lor ce și-ar dori să facă și totodată să încercam, pe cât posibil, să le respectăm alegerea. Copiii adoră să creadă că ei iau decizii importante, astfel este frumos din partea noastră să le facem pe plac fie că își doresc să se întâlnească cu prietenii, sau doresc să îi ducem la teatru de păpuși, ori vor pur și simplu să se plimbe într-un loc deosebit pentru ei.

4. Achiziționează-i un cadou pe care știi sigur că îl va adora

Cu toții ne dorim să ne vedem copii fericiți. Cum ar putea să treacă această zi deosebită pentru ei, dar și pentru noi, fără să nu trecem și pe la un magazin ca să le cumpărăm un lucru pe care, poate, și-l doreau de mult timp, o pereche de jeanși noi, sau poate o jucărie nouă. Cadoul, evident, nu trebuie să fie unul foarte scump. Bucuria de pe față copilului nostru este de neprețuit.

5. Implicați-vă în jocurile copilăriei împreună cu el

Fiecare copil are jocul lui preferat, așadar, această activitate este „obligatorie” în ziua destinată lor. Copilul va fi foarte recunoscător și fericit în același timp atunci când ne vom juca cu ei un joc de cărți, ori fazan, de-a baba oaraba sau chiar rummy.

 

Este important să ne facem copiii foarte fericiți și în această zi, dar și în celalalte zile. Fericirea lor este de neprețuit.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.