Ce poti face daca copilul tau se confrunta cu dificultati de atentie si concentrare?

1
189
adhd
adhd

In zilele noastre, dificultatea de atentie si concentrare este o problema cu care ne intalnim la tot pasul, atat la copii, cat si la adulti. Problema este mult mai spinoasa in cazul copiilor, deoarece studiile au aratat ca ei pot manifesta simptomele bolii si la varsta adulta.

Modul in care se manifesta deficitul de atentie si tulburare hiperkinetica ( ADHD) difera de la persoana la persoana fiind influentat mai ales de stilul de viata al fiecaruia si poate afecta relatiile cu ceilalti, munca si orice alta activitate.
In cazul copiilor, aceasta dificultate se observa extrem de usor: copilul nu poate termina o activitate inceputa, isi cauta altceva de lucru in timpul unei activitati, se plictiseste, nu e atent si ii deranjeaza pe ceilalti, nu poate sta cuminte. Pentru orice parinte, e important sa stie ca diagnosticul de ADHD nu poate fi pus decat de medic, iar in cazul in care copilul sufera de aceasta boala, nu trebuie sa faca din ea o eticheta sau o scuza pentru orice actiune a copilului.
 Sfaturi pentru parinte

 

Comunicarea este ca intotdeauna o metoda extrem de eficienta pentru a-ti putea intelege copilul. Ea te va ajuta sa observi trairile lui interioare si sa ii castigi increderea, deoarece doar astfel el va putea sa iti ceara ajutor fara sa se simta respins sau diferit.
A cere ajutor este esential in astfel de cazuri, in caz contrar copilul inchizandu-se tot mai mult in el, starea lui de anxietate accentuandu-se fiindu-i din ce in ce mai greu sa depaseasca acest blocaj.
In cazul in care starea copilului este amplificata de relatiile tensionate dintre parinti sau apropiati, de un context familial incarcat de evenimente negative, este foarte important sa i se explice copilului ceea ce se intampla si sa fie lasat sa isi exprime parerile, nevoile, dar nu doar atat, ci chiar de a tine cont de ele.

Cum poti rezolva situatia fara a apela la medic?

Consolideaza relatia cu propriul copil

Creaza un mediu prielnic pentru comunicare eficienta cu acesta

Stabileste impreuna cu el o serie de obiective realiste

Creaza-i obiceiuri.

SFAT: Nu ezitati sa cereti ajutorul specialistului daca eforturile voastre nu dau rezultate. Terapia va ameliora situatia si va controla impactul negativ al ADHD.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.