Medicul din Bucureşti poate da din nou consultaţii după acuzația de ucidere din culpă

Un medic din Bucureşti, acuzat că ar fi uitat o compresă în abdomenul unei paciente care a murit ulterior din cauza unei septicemii, a contestat măsura preventivă şi restricţiile impuse de instanţă și a obținut dreptul de a da consultaţii, însă fără a putea efectua intervenţii chirurgicale.

Decizia Tribunalului

Tribunalul Dâmboviţa a admis joi contestaţia medicului Gogescu Gabriel împotriva încheierii pronunţate anterior, care îi interzicea să practice medicina. Instanţa a decis că medicul poate desfăşura consultaţii în calitate de medic în clinica privată Gral Medical, menţinând interdicţia în privinţa desfăşurării activităţii de chirurgie. Acesta este cercetat pentru ucidere din culpă, după ce o femeie de 73 de ani din Dragomireşti a murit ca urmare a unei septicemii, cauzată de o compresă uitată în abdomen după o intervenţie chirurgicală.

Investigații în desfășurare

Poliţiştii au efectuat percheziţii la unitatea medicală din Bucureşti şi la domiciliul medicului în cadrul anchetei. Arestul la domiciliu al medicului a fost înlocuit cu măsura controlului judiciar și i-au fost impuse mai multe obligaţii, printre care şi restricţia de a profesa. Acuzaţiile au fost aduse după ce investigaţiile au stabilit că intervenția chirurgicală efectuată de medic pe data de 5 decembrie 2022 ar fi fost cauza directă a decesului pacientei.

Concluzie

În lumina noilor decizii ale instanței, medicul Gogescu Gabriel își va putea continua activitatea de consultare a pacienților, însă cu limitarea de a nu efectua operații, până la finalizarea anchetei și stabilirea răspunderii în cazul decesului femeii din Dragomireşti.