Medicul Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, a transmis un mesaj ironic către premierul Marcel Ciolacu, în urma nemulțumirii acestuia față de numărul mare de concedii medicale acordate pentru diverse afecțiuni, precum dureri de spate sau răceală. Cu un ton sarcastic, medicul propune excluderea sindroamelor febrile de pe lista de urgențe, argumentând că mișcările repetate degajă energie și că cei cu frisoane sunt o sursă ecologică.

Sandra Alexiu a sugerat cu umor că premierul ar trebui să modifice legislația referitoare la concediile medicale și definirea urgențelor, astfel încât să nu mai fie acordate concedii pentru afecțiuni precum durerile de spate sau gripă. Medicul a subliniat că excluderea sindroamelor febrile ar fi benefică pentru mediul înconjurător, sugerând că acestea ar putea să degaje energie și să contribuie la protejarea mediului. De asemenea, propunerea ironică a medicului vizează și economisirea banilor de pe concediile medicale, sugerând că astfel se pot acorda concedii persoanelor sănătoase.

În continuare, Sandra Alexiu a menționat că această abordare ar fi similară cu energia verde și ar permite economisirea banilor alocate concediilor medicale. Medicul a făcut referire și la perioada pandemiei, sugerând că astfel chiar și persoanele sănătoase ar putea primi concedii medicale de 14 zile, având în vedere că nu ar degaja energie negativă.

Nemulțumirea premierului

Premierul Marcel Ciolacu a exprimat nemulțumirea sa față de modul în care sunt acordate concediile medicale, criticând numărul mare de concedii pentru dureri de spate și răceală. Acesta a subliniat că o mare parte din concediile medicale sunt acordate pentru afecțiuni ușoare, pentru care ar trebui aplicată scutirea de impozit, în cazul în care această măsură va fi aprobată de Camera Deputaților.

În ciuda nemulțumirii exprimate de premier, propunerea ironică a medicului Sandra Alexiu a stârnit reacții amuzante în mediul online, generând dezbateri cu privire la acordarea concediilor medicale și la importanța protejării mediului înconjurător. Ironia și umorul în abordarea problemei concediilor medicale au adus un suflu nou în discuțiile publice, atrăgând atenția asupra necesității unei abordări echilibrate și responsabile în acordarea acestora.