Trupul lui Navalnîi păzit de poliție la morga din Salekhard

Trupul disidentului rus Aleksei Navalnîi se află la morga spitalului Salekhard din provincia Iamalo-Neneția, iar medicii nu au voie să facă autopsia, potrivit surselor din presa independentă din Rusia. Deși autoritățile regimului criminal de la Kremlin nu permit familiei să-l vadă sau să-i ia cadavrul, se pare că moartea lui „nu a fost de natură criminală”.

Interdicția de autopsie ridică suspiciuni

Sursele susțin că trupul lui Navalnîi a fost transferat vineri la spital, deși în mod obișnuit cadavrele persoanelor decedate în închisoare sunt duse direct la Oficiul de Medicină Legală. Doi polițiști au fost plasați în fața ușii morgii, ceea ce a stârnit curiozitatea și suspiciuni cu privire la posibilele încercări de a ascunde detalii importante legate de moartea lui Navalnîi.

Paramedicii vorbesc despre semne de vânătăi pe corpul lui Navalnîi, care sugerează că acesta ar fi fost încă în viață în momentul apariției lor. Descrierile rănilor par să indice faptul că Navalnîi a suferit convulsii și a fost supus unei resuscitări eșuate, posibil ducând la un stop cardiac. Cu toate acestea, autoritățile nu oferă nicio explicație clară cu privire la cauza morții.

Această situație controversată ridică noi întrebări despre transparența și integritatea autorităților ruse în ceea ce privește gestionarea cazurilor politice sensibile. Familia lui Navalnîi și comunitatea internațională cer răspunsuri clare și dreptate pentru moartea disidentului.