Când vine vorba de îngrijirea danturii, miturile pot fi peste tot pe internet, dar medicul stomatolog Alexandra Mircea demontează cele mai răspândite mituri din stomatologie în cel mai recent episod al emisiunii sale Smile with Style, difuzată exclusiv online pe stirileprotv.ro și VOYO.

Mitul că detartrajul strică dinții este fals, instrumentele fiind special concepute pentru a îndepărta doar tartrul de pe suprafața dinților. Medicul stomatolog recomandă efectuarea detartrajului o dată la șase luni pentru o igienă corectă și sănătatea gingiilor.

În ceea ce privește măselele de minte, acestea pot provoca probleme în mușcătură și se cariază repede, de aceea este recomandată extracția lor, după o radiografie dentară realizată după vârsta de 16 ani.

Albirea dinților, de asemenea, este un subiect plin de mituri. Medicul stomatolog afirmă că albirea realizată în cabinetul stomatologic nu afectează dinții, dacă este efectuată sub supravegherea unui medic dentist, folosind substanțe avizate și respectând timpul de albire potrivit pentru sănătatea dinților.

Despre purtătorii de aparat dentar, medicul stomatolog spune că este esențial să efectueze igienizări la patru luni pentru a preveni inflamația gingiilor și apariția cariilor. De asemenea, plombele au o durată de viață de aproximativ șapte ani și necesită o igienă corectă și vizite regulate la medicul dentist.

Și, în sfârșit, indiferent de vârstă, aparatul dentar poate fi purtat și la vârste înaintate, cu rezultate pozitive dacă pacientul are răbdare.

Alexandra Mircea îndeamnă pacienții să se documenteze corect și să adreseze întrebările dentistului lor, pentru a distinge între mit și realitate.