Bucureștiul va avea un nou Spital Public în Sectorul 6, o investiție estimată la peste 145 de milioane de euro

Bucureștiul se pregătește să primească un nou Spital Public în Sectorul 6, care va oferi servicii medicale moderne pentru români, la standarde înalte. Investiția este estimată la peste 145 de milioane de euro și va fi primul spital generalist construit în Sectorul 6 în ultimii 45 de ani, și primul din Capitală în ultimii 34 de ani.

Noul obiectiv medical va fi situat pe Bulevardul Timișoara și va avea o capacitate de 307 paturi, 10 secții, 8 săli de operații și 7 săli de nașteri. Complexul va include o parcare la sol cu cel puțin 365 de locuri de parcare.

Construcția spitalului va avea un impact redus asupra mediului, fiind conceput ca o clădire nouă, modernă și sustenabilă, cu consum de energie redus. Finanțarea va fi asigurată integral din venituri proprii și va funcționa pe principiul autonomiei financiare.

Impactul asupra mediului și comunității

Obiectivul de investiții va avea un impact redus asupra mediului natural, având la bază un concept de clădire nouă, modernă, sustenabilă, cu consum de energie redus, respectând exigențele clădirii cu consum de energie aproape zero.

Studiul de evaluare a impactului de mediu și social este deja elaborat, iar terenul a fost eliberat de sarcini de acum un an. Avizele necesare au fost obținute, iar procedurile de atribuire de lucrări pentru infrastructură sunt în desfășurare.

Politica și susținerea proiectului

Edilul Ciprian Ciucu a mulțumit autorităților pentru susținerea proiectului, subliniind importanța dialogului și colaborării în realizarea unor proiecte importante pentru comunitate. „Avem nevoie de acest spital nou, pentru că avem nevoie de spitale fără nosocomiale și fără risc seismic în orașul nostru”, a declarat primarul Sectorului 6.

Noul Spital Public din Sectorul 6 este un pas important în modernizarea sistemului medical din București și va aduce beneficii semnificative pentru sănătatea populației.