Secretul creșterii armonioase a copilului: Omega 3

Orice părinte își dorește ca propriul copil să crească sănătos și să învețe bine. Un element esențial care contribuie la dezvoltarea optimă a creierului și la îmbunătățirea performanței școlare este Omega 3. Aceste grăsimi esențiale sunt recomandate încă de la o vârstă fragedă și au un impact pozitiv asupra organismului, din faza de embrion până la adolescență.

Beneficiile Omega 3

Studiile arată că Omega 3 ajută la creșterea IQ-ului, îmbunătățirea memoriei, concentrării și învățării. Un studiu din Suedia a demonstrat progrese semnificative în învățare la copiii care consumau suplimente cu omega 3, crescând viteza de citire și ușurând descifrarea cuvintelor necunoscute. În plus, Omega 3 ameliorează simptomele dislexiei și schimbă comportamentul copiilor cu tulburări neurologice precum ADHD.

Îmbunătățirea calității somnului și stării de spirit

Cercetătorii din Oxford au dovedit că Omega 3 scade anxietatea și crește durata somnului cu o oră la copiii care suferă de tulburări de somn. Aceste grăsimi stimulează, de asemenea, funcțiile cognitive și întăresc conexiunile dintre neuroni, având un rol crucial în dezvoltarea celulelor din creier.

Omega 3 în timpul sarcinii

Beneficiile Omega 3 încep chiar din viața intrauterină. Un studiu pe 600 de gravide a arătat că aportul de Omega 3 de origine marină în timpul sarcinii și alăptării crește IQ-ul copilului cu 4,1 puncte la vârsta de patru ani. Este esențial ca dieta femeii gravide și a celei care alăptează să includă un aport optim de grăsimi esențiale Omega 3, pentru că acestea trec la făt și, ulterior, prin intermediul laptelui matern, la nou-născut.

Surse de Omega 3

Omega 3 se găsește în peștele gras (somon, sardine, ton), uleiurile vegetale (în, cânepă, nuci) sau în suplimentele alimentare. Pentru copii, este recomandat consumul a 2 porții de pește gras pe săptămână sau suplimente cu ulei de pește speciale.

În concluzie, Omega 3 este o soluție 100% naturală cu efecte benefice garantate pentru creșterea armonioasă a copilului. Este esențial ca părinții să asigure o dietă bogată în Omega 3, pentru a susține dezvoltarea sănătoasă și învățarea eficientă.