Dr. Larisa Neamțu, medic specialist oftalmolog în cadrul Hyperclinicii MedLife Grivița, avertizează că majoritatea afecțiunilor oculare care produc orbirea pot fi tratate sau vindecate dacă sunt diagnosticate la timp. Aproximativ 12 milioane de oameni cu vârste de peste 40 de ani din SUA au deficiențe de vedere, iar un milion sunt nevăzători, conform Organizației Mondiale a Sănătății.

Importanța consultațiilor preventive

Dr. Neamțu subliniază importanța controalelor periodice la medicul oftalmolog, recomandând o consultație o dată pe an pentru persoanele de peste 40 de ani, chiar și în absența simptomelor specifice. Consultația obișnuită include verificarea acuității vizuale, măsurarea presiunii intraoculare și examenul biomicroscopic al structurilor interne ale ochiului.

Patologia oftalmologică diversă

Medicul oftalmolog întâlnește frecvent cazuri de patologii legate de vârstă, cum ar fi cataracta, degenerescența maculară și glaucomul, dar și afecțiuni inflamatorii precum conjunctivitele. De asemenea, sindromul de ochi uscat este tot mai prezent în consultațiile de zi cu zi, mai ales în contextul expunerii prelungite la ecranele digitale.

Stil de viață sănătos și tehnologii avansate

Dr. Neamțu recomandă un stil de viață sănătos pentru menținerea vederii, precum și utilizarea tehnologiilor noi care facilitează diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor oculare. Printre acestea, tomografia în coerență optică (OCT) și FemtoLaserul reprezintă instrumente de ultimă generație în oftalmologie.

Medici buni la MedLife

MedLife este cea mai mare rețea de servicii medicale private din România, oferind acces la medici de top și tehnologii avansate. La MedLife, fiecare pacient beneficiază de îngrijire personalizată, asigurându-se astfel cel mai înalt standard de servicii medicale.

În concluzie, prevenția și diagnosticarea timpurie sunt cheia pentru evitarea sau amânarea pierderii vederii. Dr. Larisa Neamțu îndeamnă publicul să ia în serios sănătatea ochilor lor și să apeleze la consultații regulate pentru a beneficia de tratamente eficiente și a menține vederea ageră.