Contrastul dintre lux şi paragină: Complexul Cultural-Sportiv Studenţesc Tei şi Parcul Studenţesc Tei într-o stare deplorabilă

Bucureştiul se află într-un contrast izbitor când vine vorba de condiţiile oferite de Complexul Cultural-Sportiv Studenţesc Tei şi ale Parcului Studenţesc Tei, aflate în sectorul 2, comparativ cu preţurile exorbitante ale apartamentelor din complexul ONE Verdi Park, situat „peste drum“.

Starea deplorabilă a complexului și parcului

Complexul Cultural-Sportiv Studenţesc Tei, care oferă facilităţi sportive precum baze de tenis şi terenuri de fotbal, se confruntă cu o stare de degradare avansată. Gunoaiele sunt răspândite peste tot, toaletele publice sunt în paragină, tribunele de la terenul de rugbi sunt ruginite şi nesigure, iar marginea lacului este invadată de mizerii. Mai mult, pontoanele sunt pline de fiare vechi, iar o gură de canalizare acoperită precar cu nişte lemne poate deveni în orice moment sursa unei tragedii.

„Avem această delăsare în mijlocul oraşului, într-una dintre cele mai scumpe zone din Bucureşti“, spune Radu, părintele unui copil care frecventează o şcoală de tenis din incinta Complexului. Complexul Cultural Sportiv Studenţesc Tei, aflat în subordinea Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse (PSD), pare să fie într-un vid de responsabilitate la nivelul administraţiei. Ziarul Financiar (ZF) a contactat mai multe autorităţi pentru a înţelege situaţia, dar nu a primit niciun răspuns concret.

Reprezentanţii Complexului Cultural Sportiv Studenţesc Tei nu au oferit niciun punct de vedere până la închiderea ediţiei. De asemenea, Primăria Sectorului 2, condusă de USR-istul Radu Mihaiu, nu a răspuns solicitărilor. Singurul răspuns a venit din partea Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), care a precizat că Parcul Studenţesc Tei nu se află în administrarea lor şi că solicitarea a fost redirecţionată către Primăria Sectorului 2 şi Complexul Cultural Sportiv Studenţesc Tei. Instituţiile menţionate nu au oferit niciun comentariu.

Situaţia Complexului Cultural-Sportiv Studenţesc Tei şi a Parcului Studenţesc Tei rămâne incertă, în ciuda poziţionării lor într-o zonă de lux a capitalei. Lipsa de acţiune şi de răspunsuri din partea autorităţilor ridică întrebări despre gestionarea acestor spaţii şi despre priorităţile administraţiei locale.