Riscurile consumului de alcool la plajă: prevenirea deshidratării și a accidentelor

În timpul verii, consumul de alcool la plajă poate duce la deshidratare, leșin, accident vascular și chiar înec. Experții în sănătate recomandă precauții pentru a bea prudent și a evita riscurile asociate.

Consumul de alcool sub soarele arzător al verii poate părea o modalitate plăcută de relaxare, însă vine cu riscuri reale de siguranță. Deshidratarea și accidentele legate de apă sunt câteva dintre cele mai frecvente probleme.

Deshidratarea, un risc major la plajă

Alcoolul este un diuretic puternic, ceea ce înseamnă că accelerează eliminarea apei din corp. În combinație cu căldura și transpirația excesivă, acest lucru poate duce rapid la deshidratare. Simptomele includ amețeli, dureri de cap și leșin, care pot fi periculoase în absența ajutorului medical imediat.

Dr. Shoshana Ungerleider, citată de Yahoo Life, avertizează că deshidratarea poate fi accelerată atunci când se consumă alcool la soare. Pentru a preveni acest lucru, este important să vă hidratați corespunzător cu băuturi nealcoolice înainte și între consumul de alcool. De asemenea, este recomandat să stați la umbră și să aplicați frecvent cremă de protecție solară.

Riscul de înec și accidente în navigație

Consumul de alcool afectează judecata, coordonarea și viteza de reacție, crescând riscul de înec și accidente în navigație. Dr. Kathryn Hawk de la Yale Medicine subliniază că este ilegal să conduceți o ambarcațiune sub influența alcoolului și că pasagerii în stare de ebrietate sunt mai expuși la răniri sau înec.

Dr. David Deyhimy, specialist în medicină de dependență și anestezist, explică pentru Yahoo Life că o persoană cu o concentrație de alcool în sânge de 0,1 la mie are un risc de 16 ori mai mare să moară într-un accident de navigație decât cineva fără alcool în sânge. Potrivit Institutului Național pentru Abuzul de Alcool și Alcoolism (NIAAA) din SUA, alcoolul este cauza a 60% dintre accidentele mortale din navigație.

Sfaturi pentru consumul prudent de alcool la plajă

Dr. Deyhimy recomandă măsuri de precauție pentru cei care aleg să consume alcool la plajă:

  • Prehidratați-vă înainte de a consuma alcool.
  • Diluați băuturile alcoolice.
  • Beți apă sau băuturi pentru sportivi între băuturile alcoolice.
  • Mâncați înainte și pe tot parcursul zilei.
  • Țineți cont de cât de mult beți.

Dr. Hawk subliniază importanța de a fi conștient de numărul de băuturi consumate, întrucât este ușor să pierdeți evidența în timpul unei zile prelungite la soare.

În concluzie, consumul de alcool la plajă necesită o abordare prudentă și responsabilă. Hidratarea corespunzătoare și evitarea activităților periculoase, cum ar fi înotul sau conducerea unei ambarcațiuni, pot preveni accidentele și problemele serioase de sănătate.