Telediagnosticarea alunițelor – o soluție inovatoare pentru prevenirea cancerului de piele

O nouă metodă digitală de a verifica alunițele rapid și eficient a fost lansată în România. Este vorba despre un dermatoscop digital wireless de mână, asistat de inteligența artificială, care promite să revoluționeze modul în care ne monitorizăm sănătatea pielii.

Dispozitiv avansat pentru evaluarea alunițelor

Potrivit medicului dermatolog Emily Russu, acest dispozitiv permite efectuarea unei dermatoscopii digitale, salvând imaginile în cloud pentru o analiză ulterioară de către specialiști. Cu ajutorul inteligenței artificiale, dispozitivul oferă un scor de risc pentru fiecare aluniță în parte, încadrându-le într-o zonă de risc redus, mediu sau ridicat. Zona roșie indică necesitatea îndepărtării aluniței, în timp ce în zona gri este nevoie de părerea unui medic.

Noutatea acestui sistem constă în faptul că este primul de acest tip în România, ajutând la continuarea eforturilor de prevenție a cancerului de piele. Conform medicului dermatolog, utilizarea acestui dispozitiv nu prezintă niciun risc și poate fi un instrument valoros în lupta împotriva acestei boli care afectează din ce în ce mai multe persoane.

Prevenirea este cheia

Expunerea la soare fără protecție solară adecvată, utilizarea solariilor și schimbările climatice sunt doar câteva dintre cauzele creșterii numărului de cazuri de cancer de piele. În acest context, metodele digitale de telediagnosticare, precum dermatoscopul digital wireless, reprezintă un pas important în direcția unei prevenții eficiente.

Este vital ca fiecare persoană să fie conștientă de importanța autoexaminării pielii și a consulturilor regulate la medicul dermatolog. Noile tehnologii, cum este acest dispozitiv asistat de inteligența artificială, ne oferă posibilitatea de a face acest lucru mai rapid și mai precis decât oricând.

Prin utilizarea acestor instrumente inovatoare, putem spera la o detecție timpurie a cancerului de piele și la un tratament mai eficient, salvând astfel mai multe vieți.