Federația „Solidaritatea Sanitară” a continuat programul de proteste prealabile organizării grevei generale, pichetând Ministerul Finanțelor și Camera Deputaților. Principalul punct pe agenda lor este creșterea salariilor pentru toate categoriile de angajați din domeniul sanitar cu cel puțin 25%, conform declarațiilor vicepreședintelui Federației, Vasile Andrieș.

Într-o societate în care munca în domeniul sănătății este esențială, Federația „Solidaritatea Sanitară” își propune să atragă atenția asupra importanței respectului față de salariații din acest sector. Potrivit declarațiilor vicepreședintelui, Vasile Andrieș, este vital ca toate categoriile profesionale să fie tratate cu respect și să primească salarii adecvate pentru munca lor.

Una dintre problemele majore cu care se confruntă spitalele din țară este lipsa de personal. Salariile neactualizate cu rata inflației reprezintă o altă provocare importantă. O infirmieră de la Spitalul Județean Giurgiu a subliniat dificultățile pe care le întâmpină personalul medical din cauza salariilor insuficiente.

Proteste săptămânale și miting final:

Sindicaliștii din domeniul sănătății intenționează să organizeze acțiuni de protest în fiecare săptămână, culminând cu un miting în fața Guvernului pe 11 martie, de Ziua Națională a Personalului Medical. Scopul acestor proteste este de a sublinia importanța creșterii salariilor și de a atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă angajații din sistemul sanitar.

Astfel, Federația „Solidaritatea Sanitară” își continuă eforturile pentru a obține drepturi și condiții mai bune pentru personalul medical, menținând în centrul acțiunilor lor respectul față de munca depusă de aceștia.