REABILITAREA ORALĂ ÎN 24 DE ORE

Pierderea unui singur dinte poate duce la dezechilibre în cavitatea orală, afectând restul dinților. Însă, reabilitarea orală, chiar totală, se poate face în 24 de ore cu ajutorul fațetelor dentare. Acestea nu presupun extracția nervului și pot fi aplicate atât pe suprafața anterioară, cât și pe cea posterioară a dinților.

Dr. Bogdan Moaleș, medic specialist în estetică și protetică dentară, explică: „Unii pacienți vor avea fațete, unii coroane, unii coroane pe implant și unii punți pe implant.”

FAȚETELE DENTARE: SOLUȚIA PENTRU MASTICAȚIE INCORECTĂ

Fațetele dentare sunt piese delicate care se aplică pe suprafața vizibilă sau pe cea din spate a dinților, reglând astfel funcția de masticatie. Dr. Anca Rusu, medic specialist în chirurgie dento-alveolară, spune: „Fațetele pot restaura o mușcătură instabilă sau incorectă, fără a afecta nervul dintelui.”

Această soluție este ideală pentru pacienții care au pierdut partea interioară a dinților din cauza unei mușcături incorecte sau abraziunilor acide, oferind o restabilire rapidă și eficientă a funcției masticatorii.

Coroanele dentare, pe de altă parte, necesită șlefuirea dinților pe toate părțile, ceea ce poate fi mai invaziv și mai puțin conservator decât fațetele dentare.

În concluzie, fațetele dentare reprezintă o soluție modernă și minim invazivă pentru reabilitarea orală, permițând pacienților să își recapete funcția masticatorie și estetica dentară într-un timp record de 24 de ore.