Supa de ficat cu taitei

0
52

Pentru a pregati supa de ficat avem nevoie de multa rabdare si ingredientele mentionate. Urmati pasii si veti obtine o delicioasa supa de ficat cu taitei si alte ingrediente inmiresmate.

Ingrediente
-ficat de pui – 300 g
-cartofi – 1 – mare
-morcovi – 1 – mare
-praz – 1 crenguta
-rosii – 2 linguri conserve
-taitei – 100 g
-ulei de gătit
-apa – 1 litru
-sare – dupa gust
-cimbru – maruntit la gust
-tarhon – 1/3 lingurita

Legatura
-ouă – 1
-iaurt – 200g
-otet – 1 lingura

Metoda de preparare
Curăţaţi ficatul bine sub jet de apă şi se pune la fiert in apa pe aragaz. Apoi se scurge de apa si amestecati. Într-o cratiţă curată puneti 1 litru de apă, împreună cu ficatul.

Indepartati coaja cartofilor şi puneti în tigaie. Adaugati morcovul curăţat şi tocat fin şi ceapa. După fierbere, se adaugă sare, roşii, un pic de ulei şi se amestecă cu o lingura de lemn.

Se reduce focul şi se fierbe timp de 30-35 de minute. Scoateţi apoi cartofiifaceti piure de ei şi adaugati la supa. Adaugati fidea şi se fierbe timp de aproximativ 15-20 de minute.

Rotiţi şi asezonati supa cu tarhon si putin cimbru. După ce supa este aproape fiarta, adaugati cu atenţie iaurt batut, oua si 1 lingura oţet.

Lasă un răspuns