Un sistem inovator de înlocuire totală a danturii a fost dezvoltat în România, printr-o tehnologie unică în lume, de către o echipă multidisciplinară de specialiști în stomatologie, inginerie medicală și cercetare clinică. Acesta presupune înlocuirea totală a danturii în mai puțin de o săptămână.

Inovație medicală la Cluj Napoca
Sistemul One Step ALL-ON-X® cu lucrare protetică finală cu încărcare imediată, pentru realizarea căruia s-a lucrat timp de un an, a fost dezvoltat la o clinică din Transilvania. Această tehnologie permite înlocuirea rapidă a tuturor dinților, iar lucrarea protetică finală este predată acum în decurs de cinci zile, față de 6-12 luni cât durează în mod obișnuit.

Procedeul inovator în curs de brevetare
Centrul de chirurgie din România, cu sediul în Cluj-Napoca, este în curs de a breveta această tehnologie unică în lume, de înlocuire totală a danturii. Până acum, s-au realizat peste 190 de intervenții folosind această nouă metodă și se lucrează ca în următoarele luni, timpul de înlocuire totală a danturii să fie redus la doar o zi.

Investiții considerabile în cercetare și echipamente
Dezvoltarea sistemului OSAOX® a necesitat investiții de sute de mii de euro, folosiți în principal pentru achiziționarea de sisteme avansate de imagistică și scanare 3D, mașini CNC, echipamente de imprimare 3D pentru prototipuri și lucrări finale, cuptoare de sinterizare și echipamente de finisare pentru realizarea restaurărilor ceramice de înaltă calitate.

Impactul sistemului pe piața medicală
Promotorii susțin că sistemul depășește așteptările pacienților și ale comunității medicale în termeni de calitate, durabilitate și estetică. Există deja o listă de așteptare ce se întinde pe patru săptămâni cu pacienți care doresc să beneficieze de o nouă dantură în cinci zile. Se estimează că în acest an vor fi montate peste 1.000 de arcade reabilitate prin sistemul One Step ALL-ON-X®.

Beneficiile sistemului One Step ALL-ON-X®
Sistemul permite înlocuirea tuturor dinților folosind patru, cinci sau șase implanturi dentare, iar lucrarea protetică finală cu încărcare imediată este predată în mai puțin de o săptămână. În plus, sistemul elimină etapele suplimentare ale procedurilor tradiționale, reducând astfel vizitele pacientului la clinică și costurile aferente.

Sistemul inovator One Step ALL-ON-X® oferă o soluție eficientă și rapidă pentru pacienții care au nevoie de înlocuirea totală a danturii, cu promisiunea unei revoluții în domeniul stomatologiei și reabilitării oro-faciale.