Medicii de la MedLife Sibiu salvează viața unei paciente cu cancer peritoneal avansat

Echipa de medici de la MedLife Polisano Sibiu a reușit să salveze viața unei paciente de 68 de ani, diagnosticată cu cancer ovarian avansat și metastaze peritoneale, printr-o intervenție chirurgicală pro-bono de înaltă complexitate. Metoda inovatoare de tratament utilizată – citoreducția tumorală urmată de chimioterapia hipertermică intraperitoneală (HIPEC) – a oferit pacientei o șansă reală de vindecare într-un caz considerat până de curând inoperabil.

Metoda revoluționară de tratament – citoreducția tumorală și HIPEC

Conf. Univ. Dr. Eniu Dan Tudor, medic primar chirurgie generală, a condus operația transmisă live la Conferința Societății Române de Ginecologie Oncologică (SRGO), unde a fost prezentată procedura complexă în două etape principale. În prima etapă, citoreducția tumorală, s-au îndepărtat chirurgical toate tumorile vizibile din cavitatea peritoneală, pregătind cavitatea abdominală pentru a doua etapă, HIPEC.

„Această intervenție, care combină citoreducția tumorală cu HIPEC, marchează o revoluție în tratamentul carcinomatozei peritoneale. Acum, datorită cercetărilor și tehnologiei avansate, putem oferi pacienților o șansă reală de vindecare prin această intervenție.” – conf. Univ. Dr. Eniu Dan Tudor.

HIPEC – chimio-hipertermie intraperitoneală

HIPEC este o procedură inovatoare în care cavitatea abdominală este spălată continuu cu o soluție de chimioterapie încălzită la 43°C, timp de aproximativ 2 ore. Această tehnică avansată are scopul de a distruge celulele canceroase rămase după îndepărtarea chirurgicală a tumorilor, sporind șansele de succes ale tratamentului.

Pacienta va fi monitorizată atent postoperator, beneficiind de tratament cu antibiotice, anticoagulante, suplimente de vitamine, nutriție parenterală și alte măsuri de reechilibrare.

Protocolul folosit în operație a fost introdus la Medlife-Polisano Sibiu în anul 2021, reprezentând un exemplu de excelență medicală. Tehnica HIPEC, combinată cu citoreducția tumorală, crește șansele de vindecare în cazurile de cancer peritoneal avansat.

La MedLife, pacienții beneficiază de servicii medicale la cele mai înalte standarde, oferite de medici cu expertiză de top și tehnologie avansată într-o infrastructură modernă. Află mai multe detalii pe www.medlife.ro.