Spitalul Județean din Sălaj investește în tehnologie de vârf pentru tratarea pacienților oncologici

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Zalău va achiziţiona un robot de mare precizie pentru extirparea tumorilor, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană de aproape 25 de milioane de lei. Aparatura medicală va include și o instalaţie de rezonanţă magnetică RM şi un CT pentru diagnosticarea şi monitorizarea pacienţilor cu cancer.

Finanțare europeană pentru modernizarea SJU Zalău

Consilierii judeţeni din Sălaj au aprobat proiectul „Dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău cu aparatură medicală în vederea diagnosticării şi tratării cancerului”, care va fi finanţat în cadrul Programului Sănătate, Prioritatea 7. Această investiție va reduce considerabil timpul de așteptare pentru investigațiile imagistice și va permite efectuarea unor intervenții chirurgicale minim invazive cu o precizie superioară.

Robot chirurgical pentru o precizie neegalată

Echipamentul pentru chirurgie minim invazivă asistată robotic va juca un rol crucial în extirparea tumorilor, permițând chirurgilor să navigheze cu precizie și control sporit în structuri anatomice complexe. Acest lucru va reduce riscul de complicații și timpul de recuperare al pacienților, oferind tratament la cele mai înalte standarde pentru patologia oncologică urologică.

În plus, spitalul intenţionează să achiziţioneze un sistem cu micro-ultrasunete de înaltă rezoluţie pentru biopsii ţintite, îmbunătățind astfel diagnosticul și tratamentul cancerului de prostată.

Investiții viitoare pentru un centru oncologic modern

Consiliul Judeţean Sălaj are în plan construirea unui centru oncologic cu 110 paturi, cu finanţare europeană, pentru a oferi servicii medicale de înaltă performanţă persoanelor diagnosticate cu cancer din întreaga regiune. Valoarea estimată a acestui proiect este de circa 50 de milioane de euro.

Aceste investiții reprezintă un pas important în modernizarea sistemului de sănătate din Sălaj, oferind pacienților oncologici acces la tratamente de ultimă oră și la o îngrijire medicală de calitate.