8 motive pentru a bea APA mai mult

0
164
REMEDIU ÎMPOTRIVA DURERII. 
Migrenele, durerile de cap, de spate, de articulaţii şi muşchi şi alte dureri locale – toate pot apărea chiar și după o uşoară deshidratare a organismului. Sângele uman conţine 85% apă, în momentul în care apare deshidratarea, acesta se îngroaşă, creşte efortul cardiac şi tensiunea sanguină, prin urmare poate apărea durerea de cap. Şi ţesutul cartilaginos al articulaţiilor conţine multă apă. Când umiditatea nu este necesară, cartilajul slăbeşte şi se reduce mobilitatea articulaţiei, astfel se ajunge la rigiditatea articulară şi disconfort. Pentru a nu apărea o astfel de situaţie, beţi mai multă apă!
ENERGIE. Apa este cea mai importantă sursă de energie din organism, asigurând oxigen fiecărei celule îmbunătăţeşte schimbul de substanțe. Deficitul de apă reduce activitatea enzimelor, prin urmare devenim apatici, iar capacitatea noastrăde concentrare scade brusc.
CONTROLUL GREUTĂŢII.
Apa accelerează metabolismul şi reglează apetitul, micşorează senzaţia de foame.
Apa nu conţine calorii şi potenţează eficienţa oricăror diete. Şi acest lucru este adevărat. Consumul de apă ajută la arderea mai activă a grăsimilor. Experimentele au demonstrat faptul că un singur pahar de apă creşte cu 30% viteza metabolismului, iar un litru de apă permite eliminarea a minimum 100 de calorii în exces. 100 de calorii pe zi înseamnă 3 000 de calorii pe lună şi 36 000 calorii pe an, echivalentul a cinci kilograme de grăsime subcutanată fără a merge nici un pas pe banda de alergat.
DIGESTIE ECHILIBRATĂ.
Apa influenţează întregul tract gastrointestinal. Aceasta accelerează metabolismul, favorizează secreţia de suc gastric ajutând totodată la digestie. Atunci când digestia nu este optimă se poate ajunge la obezitate, asimilare incompletă de substanţe benefice din hrană până la balonare. De asemenea, apa are și rol de a ajuta la procesul de transfer al hranei prin intestin,prevenind astfel constipaţia.
ARTICULAŢII ŞI MUŞCHI SĂNĂTOŞI.
Apa reprezintă materialul de bază pentru sinteza proteinei din muşchi, datorită căreia muşchii şi ligamentele noastre rămân elastice. Muşchii conţin în medie 72% apă, de aceea hidratarea corectă din interior îi ajută să sintetizeze proteinele pe termen lung, care, la rândul lor, ne protejează de crampe şi întinderi musculare. Sportivii pot confirma acest lucru!
REGLEAZĂ TEMPERATURA CORPULUI.
Apa prezintă o putere calorifică superioară şi conductivitate termică crescută, răceşte corpul de 14 ori mai puternic decât aerul. Corpul uman produce într-o singură oră aceeaşi cantitate de căldură suficientă pentru a fierbe 1 litru de apă rece precum gheaţa. Iar dacă corpul ar fi pentru căldură o carcasă impermeabilă, după o oră temperatura corpului s-ar ridica cu cca. 1,5 °С, iar după cca. 40 de ore ar atinge punctul de fierbere al apei! Iată de ce apa este atât de necesară organismului pentru menţinerea temperaturii constante a corpului în condiţiile unui mediu exterior în schimbare.
Apa este necesară pentru răcirea organismului în condiţiile supraîncălzirii termice.
PIELE SĂNĂTOASĂ.
Deshidratarea reduce cantitatea de apă din celule care conduce la pierderea de colagen. În consecinţă pielea îşi pierde elasticitatea. Hidratarea pielii cu ajutorul cremelor, a uleiurilor şi loţiunilor poate ajuta, însă este indicat să nu se ajungă la pierderea de colagen. Pentru aceasta hidrataţi-vă pielea din interior.  Apa “va acumula” şi va hidrata pielea, o va purifica de toxine, va creşte elasticitatea şi fermitatea acesteia! O cantitate suficientă de apă este necesară pentru eliminarea toxinelor, previne îmbătrânirea pielii şi apariţia ridurilor.
DETOXIFIERE.
Apa este necesară pentru funcţionarea normală a ficatului şi rinichilor, cunoscute sub denumirea de “filtre” naturale importante ale organismului. Când rinichii au suficientă apă, aceasta ajută la evitarea reținerii lichidelor în organism, din această cauză apărând edemele. De asemenea, apa ajută la eliminarea produselor de descompunere şi a substanţelor toxice.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.