Ce spune mirosul respiratiei despre sanatatea ta?

0
166

Respiratia poate spune multe cu privire la starea noastra de sanatate. In majoritatea dincazuri respiratia urat mirositoare poate fi provocata de alimentele pe care le-am consumatsau de o igiena buco-dentara deficitara. Insa, exista cazuri in care poate dezvalui oproblema de sanatate mai mult sau mai putin grava.


Infectie a cailor respiratorii

S-ar putea sa fi luat un virus gripal care daca nu este tratat, sa se dezvolte in bronsita sausinuzita. Aceste infectii ale cailor respiratorii pot cauza o respiratie urat mirositoare dacatesuturile sinusurilor, plamanilor sau gatului se inflameaza si se congestioneaza,permitand bacteriilor sa se acumuleze.

Diabet

Exista o legatura intre un nivel dezechilibrat de glicemie si respiratia urat mirositoare.Mediciii asociaza adesea mirosul fructat, acid al respiratiei cu o afectiune cunoscuta subnumele de acidocetoza, comuna la persoanele diabetice. In momentul in care nivelul deinsulina este unul nepotrivit, corpul elimina cetone, niste acizi ofensivi.

Obezitate

Studiile arata ca exista o legatura stransa intre respiratia urat mirositoare si obezitateaprovocata de un regim alimentar bogat in proteine si produse lactate. Are loc osupracrestere a bacteriilor ce provoaca respiratia urat mirositoare din cauza excesului deacizi aminati.

Reflux gastric

Problemele gastrice si bolile de stomac provoaca in general halitoza. Refluxul gastric sirefluxul gastro-esofagian ingreuneaza digestia. Hrana nu este digerata in mod corect siincepe descompunerea in stomac ceea ce provoaca regurgitari, indigestie acida sirespiratie urat mirositoare.

Boli renale

Respiratia ta are miros de peste? Ai mancat un sandwich cu ton recent? Daca raspunsul este nu, s-ar putea sa ai o afectiune renala. Deoarece rinichii filtreaza produsele chimicetoxice din corp in urina, in momentul in care acestia nu mai sunt capabili sa eliminetoxinele apare un miros de peste si de amoniac ceea ce indica o insuficienta sau o boalarenala.

Apneea de somn

Dimineata, multe persoane se trezesc cu o respiratie urat mirositoare. Daca dormi cu guradeschisa, productia de saliva este franata pe timp de noapte, producand bacterii sihalitoza. De aceea, daca suferi de apnee de somn, respiri adesea pe gura si te trezestidimineata cu o respiratie urat mirositoare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.