Simptomele cancerului, pe care de multe ori femeile le ignora

0
95

Cele mai frecvente forme de cancer în anul 2016 se estimează a fi cancerul de sân, cancerul pulmonar și bronhic, cancerul de prostată, cancerul de colon și rect, cancerul de vezică, melanom al pielii, limfom non-Hodgkin, cancerul tiroidian, cancerul renal și pelvis, cancerul endometrial și cancerul pancreatic.

Știind despre aceste tipuri de cancer și despre ce puteți face pentru a le preveni sau pentru a le găsi mai devreme (când acestea sunt mici și mai ușor de tratat) vă pot ajuta să vă salvați viața. Cancerul de sân este cel mai frecvent cancer pe care femeile îl pot confrunta în timpul vieții (cu excepția cancerului de piele).

Este important de mentionat ca exista 15 semne de avertizare timpurie de cancer pe care femeile nu trebuie sa le ignore.

Iata cele mai importante semne:

-modificari ale sanilor

-balonare

-sangerari intre perioade care nu fac parte din ciclul lunar obisnuit sau altele precum sange in urina sau scaun

-schimbari de piele

-modificari ale nodurilor limfatice

-probleme de inghitire

-arsuri  din cauza excesului de hrana, alcool sau stres

-pierderea in greutate

In plus ar mai fi si cele legate de modificari ale gurii daca sunt persoane fumatoare sau aparitia febrei, oboselii, modificarea urinarii, durerea inexplicabila cu o durata  de o luna sau mai mult si nu in ultimul rand tusea, care este unul dintre cele mai luminoase si diverse simptome.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.