Scade numărul de infecţii respiratorii în România

Aproape 7.400 de cazuri de gripă clinică şi 216 cazuri de gripă confirmată de laborator au fost înregistrate în săptămâna 5-11 februarie, cu un trend uşor descrescător, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică (INSP). Totuși, în aceeași perioadă au fost raportate 14 noi decese cauzate de virusul gripal, ceea ce arată că situația rămâne îngrijorătoare.

Raportul publicat de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul INSP arată că în săptămâna 5-11 februarie au fost raportate 128.070 de cazuri de infecții respiratorii, cu o creștere de 17,9% față de aceeași perioadă a sezonului precedent și o scădere de 5,7% față de săptămâna anterioară.

Alți 14 români au fost răpuși de gripă

Pe lângă cazurile de gripă clinică, au fost raportate și 58 de cazuri de Infecții Respiratorii Acute Severe (SARI), cu o creștere semnificativă față de săptămâna precedentă. De asemenea, au fost înregistrate 216 cazuri de gripă confirmată de laborator, iar numărul total de decese cauzate de gripă a ajuns la 79, conform datelor oficiale.

În ciuda eforturilor autorităților și a campaniilor de vaccinare, gripa continuă să facă ravagii în rândul populației, iar specialiștii avertizează că este necesară o atenție sporită și respectarea măsurilor de prevenție pentru a limita răspândirea virusului gripal.