Ouăle proaspete pot rămâne la frigider timp de mai multe săptămâni, dacă sunt depozitate în mod corect. Temperatura ideală de păstrare este între 2 și 4 grade Celsius. Ouăle crude pot fi ținute în frigider 10 zile înainte de a fi folosite, iar ouăle fierte trebuie consumate în două, trei zile.

Cum se păstrează corect ouăle în frigider
Directorul Institutlui de Cercetări Alimentare (ICA), Alexandru Cîrîc, recomandă păstrarea ouălor proaspete, curate, dar nespălate, la frigider pentru maximum 6 săptămâni. Ouăle spălate și refrigerate nu se recomandă a fi păstrate mai mult de 3-4 săptămâni.

Potențialul de congelare al ouălor
Ouăle pot fi congelate, dar nu în coajă. Se pot bate ca pentru omletă și se pot păstra în congelator până la 18 luni. La dezghețare, pot fi folosite pentru diverse preparate la cuptor sau pentru omletă.

Alte alimente care pot fi congelate
Avocado, tofu și brânza rasă sunt alte alimente care pot fi congelate fără probleme. Avocado trebuie să fie tăiat în felii și congelat, iar tofu își îmbunătățește textura după congelare. Brânza rasă se descurcă mai bine decât brânza în calup sau felie după dezghețare și poate fi folosită direct în preparate fierbinți.