Institutul Clinic Fundeni se pregateste sa isi extinda sectiile de Terapie Intensiva cu ajutorul unui proiect finantat prin PNRR. Acest proiect va aduce beneficii semnificative pacientilor cu infectii rezistente la medicamente si cu infectii asociate asistentei medicale, oferind astfel o solutie pentru tratarea acestor cazuri complexe.

Institutul Clinic Fundeni, unul dintre cele mai importante centre medicale din Romania, va beneficia de o extindere a sectiilor de Terapie Intensiva. Astfel, vor fi adaugate 10 paturi special concepute pentru izolarea si tratarea pacientilor cu infectii asociate asistentei medicale, cauzate de microorganisme rezistente la medicamente, precum si cu infectii cu „Clostridium difficile”.

Valoarea totala estimata a proiectului este de 7.618.811 lei, care va acoperi atat serviciile de proiectare, cat si executia lucrarilor necesare pentru extinderea sectiilor ATI. Acest pas important vine in intampinarea nevoilor crescande ale pacientilor cu afectiuni complexe, oferindu-le oportunitatea de a primi ingrijire de inalta calitate intr-un mediu modern si bine echipat.

Printre beneficiile extinderii sectiilor ATI se numara si posibilitatea de a asigura tratamentul adecvat pacientilor cu infectii rezistente, reducand riscul de raspandire a acestor microorganisme in cadrul spitalului. De asemenea, personalul medical va avea acces la echipamente si resurse suplimentare, ceea ce va contribui la cresterea eficientei tratamentului si la imbunatatirea rezultatelor pentru pacienti.

Un pas important in modernizarea sistemului de sanatate

Extinderea sectiilor de Terapie Intensiva de la Institutul Clinic Fundeni nu este doar un pas important pentru institutia medicala, ci reprezinta si un semn al angajamentului autoritatilor in modernizarea sistemului de sanatate din Romania. Prin investitia in infrastructura medicala si echipamente de ultima generatie, se creeaza premisele pentru imbunatatirea calitatii actului medical si pentru asigurarea unui mediu sigur si eficient pentru pacienti.

Acest proiect finantat prin PNRR vine sa confirme importanta acordata domeniului sanatatii si necesitatea de a investi in infrastructura medicala pentru a face fata provocarilor actuale si viitoare. Prin extinderea sectiilor de Terapie Intensiva, se creeaza oportunitatea de a oferi ingrijire de calitate pacientilor cu afectiuni critice, contribuind astfel la imbunatatirea rezultatelor tratamentului si la reducerea riscurilor asociate cu infectiile rezistente la medicamente.

Acest proiect reprezinta un pas important in directia corecta pentru sistemul de sanatate din Romania si demonstreaza determinarea autoritatilor de a asigura accesul la servicii medicale de calitate pentru toti pacientii. Extinderea sectiilor ATI de la Institutul Clinic Fundeni va aduce beneficii semnificative atat pacientilor, cat si personalului medical, contribuind la consolidarea infrastructurii sanitare si la imbunatatirea calitatii serviciilor medicale.