De-a lungul timpului, însoțitorii de zbor au acumulat o mulțime de experiență și cunoștințe despre călătoriile cu avionul. Aceștia sunt cei care cunosc cel mai bine regulile și măsurile de siguranță, dar și trucurile pentru a face o călătorie mai confortabilă. Recent, o stewardesă a dezvăluit trei sfaturi esențiale pe care pasagerii ar trebui să le urmeze pentru a se simți în siguranță și a se bucura de călătorie.

Primul sfat pe care îl oferă însoțitoarea de zbor este să nu purtăm șorturi sau fuste în avion. Aceasta aduce în discuție curățenia scaunelor și temperaturile fluctuante din cabină care pot fi inconfortabile pentru cei care optează pentru hainele scurte.

În al doilea rând, avertizează asupra consumului excesiv de alcool în timpul zborului. Această regulă a devenit din ce în ce mai importantă în ultima perioadă, deoarece incidentele cauzate de consumul excesiv de alcool la bord au devenit tot mai frecvente. Pasagerii care se îmbată riscă să fie dați jos din avion din motive de siguranță, a atras atenția însoțitoarea de zbor.

Ultimul sfat se referă la hidratare. Aerul uscat și umiditatea scăzută din avion pot duce la deshidratare, de aceea este important să bem multă apă înainte și în timpul zborului. Stewardesa recomandă pasagerilor să aibă mereu o sticlă reutilizabilă goală în bagajul de mână, pentru a o umple de la sursele de apă potabilă disponibile în aeroporturi. De asemenea, este important să evităm să ne însetăm și să nu bem excesiv, pentru a ne menține echilibrul hidric.

Aceste trei sfaturi esențiale oferite de o însoțitoare de zbor cu experiență pot face o diferență semnificativă în timpul călătoriilor cu avionul. Respectarea acestor reguli simple poate contribui la o călătorie mai confortabilă și mai sigură pentru toți pasagerii.