Spitalul Smeeni din județul Buzău a fost propus pentru desființare în 2010, dar reprezentanții săi au reușit să transforme această unitate în cea mai modernă bază de recuperare medicală din regiune. Cu o valoare totală a proiectului de 3 milioane de euro și fonduri europene, noul corp de clădire și echipamentele medicale de ultimă generație au devenit realitate într-un timp record de un an.

Managerul Spitalului Smeeni, Marilena Dobrescu, a declarat că această nouă bază de tratament este vitală pentru pacienții care necesită recuperare medicală post-operatorie, accidente, fracturi, sau care suferă de afecțiuni neurologice. Dotată cu hidroterapie și proceduri unice în județul Buzău, lista de așteptare pentru acest centru este extrem de lungă. Investiția de aproape 3 milioane de euro, dintre care 2,5 milioane din fonduri europene, își arată rezultatele în beneficiile aduse pacienților.

Unitatea spitalicească a reușit să atragă și cadre medicale noi datorită investițiilor în infrastructură. Medicul pediatru Mirela Dan a apreciat echipamentele de ultimă generație și a subliniat faptul că această bază de tratament va atrage o gamă largă de pacienți.


Bani de la politicieni

Senatorul Lucian Romașcanu, președintele PSD Buzău, a subliniat importanța eforturilor depuse pentru realizarea proiectului și a menționat că această bază de tratament a beneficiat de susținerea financiară a parlamentarilor PSD. Cu un cost total de 3 milioane de euro, noul ambulatoriu vine să îmbunătățească condițiile din unitățile spitalicești din zonă.

"În acest Guvern de coaliție s-a decis ca parlamentarii să aibă pentru comunitățile locale posibilitatea să aloce niște sume pe proiecte. Pentru 2023, cea mai importantă destinație a banilor a fost să dăm toți parlamentarii PSD pentru Spitalul de la Smeeni. Am completat sumele care lipseau cauzate de creșterea de costuri cu materialele de construcții. Eu am mai ajuns, din fericire nu pentru mine, prin spitale și nivelul de dotare aici este de secolul XXI. Ce vedem noi aici este un ambulator de 3 milioane de euro", a precizat Romașcanu.

Astfel, transformarea Spitalului Smeeni într-o bază de tratament modernă și eficientă reprezintă un pas important pentru îmbunătățirea sistemului de sănătate din regiune, oferind pacienților acces la tehnologii și proceduri avansate.