Pericolul ascuns al suplimentelor cu ulei de pește!

Un studiu recent indică faptul că suplimentele cu ulei de pește, consumate pe termen lung, pot provoca probleme cardiovasculare grave. Specialiștii avertizează că acest produs atât de comun în țara noastră poate avea un efect de coagulare a sângelui și că utilizarea lui trebuie să fie supravegheată atent de către medici.

Efecte secundare periculoase
Deși recomandat în mod tradițional pentru copii și persoane cu sistem imunitar slăbit, uleiul de pește poate avea efecte secundare periculoase pentru sănătate. Medicul cardiolog Claudiu Stoicescu avertizează că „nu știm exact modalitatea de a fi făcute, ele pot aduce un risc cardiovascular neașteptat. Cel mai mare pericol este promovarea lor”.

Alternativa sănătoasă
Pentru a beneficia de nutrienții din uleiul de pește, este recomandat să consumăm direct carne de pește, în special somon și macrou, care conțin cantități generoase de Omega 3. Această alternativă este mult mai utilă pentru sănătate decât suplimentele, care conțin de trei ori mai puțin Omega 3 decât peștele propriu-zis.

Este esențial să fim conștienți de riscurile suplimentelor cu ulei de pește și să ne informăm înainte de a începe utilizarea lor. Consultarea cu un medic este indispensabilă pentru a evita complicațiile de sănătate.