Dusul bucal si periutele interdentare

0
60

Dusul bucal reprezinta o alternativa imbunatatita a atei dentare.Utilizarea dusului bucal s-a dovedit a fi mult mai eficienta decat cea a atei dentare.

Dusul bucal realizeaza o igienizare optima, reusind sa indeparteze mai bine placa bacteriana din spatiile interdentare, chiar si bacteriile din santul gingival, acolo unde periuta nu ajunge, folosind un jet de apa puternic si pulsatoriu. Alaturi de igienizarea corecta, dusul bucal realizeaza si un important masaj gingival, necesar unor gingii sanatoase, eliminand riscul traumatizarii tesutului gingival.

Este indicat atat persoanelor cu gingii sanatoase, cat mai ales celor cu afectiuni gingivale (reduce semnificativ sangerarea si inflamatia gingivala), implanturi dentare, lucrari protetice, aparate ortodontice.

Exista si in varianta pentru copii.

Recomand cu tarie tuturor pacientilor sa utilizeze dusul bucal.

Periutele interdentare se folosesc pentru igienizarea zonelor in care periuta dentara nu ajunge: spatii interdentare mai largi,in jurul implantelor dentare si al lucrarilor protetice, pentru igienizarea bracket-urilor ortodontice. Ele se gasesc in diferite marimi, alaturi de un maner pentru a facilita utilizarea.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.