Cancerul de colon, o boală care afectează tot mai mulți români

Chirurgul Constantin Truș, medic la Spitalul Județean Galați, avertizează că numărul cazurilor de cancer de colon este în creștere. Acesta susține că prevenția este esențială în combaterea acestei afecțiuni și recomandă colonoscopia o dată la doi ani pentru persoanele de peste 50 de ani.

Alertă medicală: Cancerul de colon în creștere

Medicul Constantin Truș a observat o creștere alarmantă a cazurilor de cancer de colon în rândul pacienților săi. Din cele 40 de intervenții chirurgicale efectuate în luna iunie 2024, o parte semnificativă au fost cazuri grave legate de lipsa prevenției. „Dacă aveți peste 50 de ani, vă recomand să faceți o colonoscopie o dată la doi ani”, a declarat dr. Truș.

Prevenția, esențială în lupta împotriva cancerului de colon

Chirurgul Constantin Truș subliniază importanța unui stil de viață sănătos și a unei alimentații naturale în prevenirea cancerului de colon. De asemenea, recomandă efectuarea regulată a colonoscopiei pentru depistarea timpurie a oricăror probleme. „Cu cât așteptăm mai mult și ignorăm factorul prevenție, cu atât lucrurile se complică”, avertizează medicul.

Dr. Truș îndeamnă populația să fie atentă la semnele organismului și să nu neglijeze importanța controalelor medicale periodice. „Paza bună trece primejdia rea”, concluzionează acesta, reiterând necesitatea prevenției în combaterea cancerului de colon.